Hantering av personuppgifter

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. I vår integritetspolicy kan du läsa mer om hur vi arbetar för att skydda den information du anförtror oss med i linje med de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Integritetspolicy

Information om dina rättigheter kommer att finns i vår integritetspolicy. Du har alltid möjlighet att prata med vårt dataskyddsombud (kontaktuppgifter finns nedanför) eller lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Gemensamt personuppgiftsansvar

När vi samarbetar med någon som också är personuppgiftsansvarig upprättar vi ett inbördes arrangemang. Det innebär en överenskommelse mellan oss och den andra personuppgiftsansvariga för hur personuppgifter ska behandlas. 

Dataskyddsombud


Bredaryd pastorats dataskyddsombud är: Svenska kyrkan Växjö stift, Tom Angeling, Box 527 351 06 Växjö, 0470-773818 e-post tom.angeling@svenskakyrkan.se 

Dataskyddsförordningen – GDPR

Den 25 maj 2018 trädde den nya Dataskyddsförordningen, även kallad GDPR, i kraft. Den gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen. Vill du läsa mer om Dataskyddsförordningen kan du besöka Datainspektionens hemsida