Musik i Bredaryd

För dig som gillar att sjunga och gärna vill göra det tillsammans med andra! Vill du vara med och dela glädjen i körsången med oss? Kom och ta ton med oss!

ALLA KÖRER HAR P A U S tills vidare

Nu är det dags att ta ton!

Varmt välkommen att vara med i vår körverksamhet, vi hoppas att just Du vill vara med.

Kören "Blandade Röster"

Vi övar under hösten 2020 tisdagar kl. 18.30 i Bredaryds kyrka

Varmt välkomna alla gamla och nya sångare.

Barnkör - startdatum meddelas

Gillar du att sjunga?

Då är du välkommen till barnkören! För dig som går i åk F-6.

I Bredaryd träffas vi onsdagar kl.14.45-15.15.

Vi sjunger svängiga sånger, på svenska och på engelska som Elisabeth lär oss.

Under våren kommer vi medverka vid något Himljaljus, en vardagsgudstjänst och vid Lucia. För mer information kontakta;

Kyrkomusiker Elisabeth Ringdahl 0370-37 41 76 eller

0370 - 37 41 70 Bredaryds pastorat E-post

Att sjunga får dig att må bättre

Du blir gladare
Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress
Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning
När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet
Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Varje år sjunger runt 100 000 personer i Svenska kyrkans mer än 5000 körer.

Det finns möjlighet för dig att få utveckla din sångröst, uppträda och vara en del av gemenskapen som det innebär att sjunga i kör.

Kom och ta ton med oss !

Elisabeth Ringdahl