Musik i Kulltorp

För alla sångsugna och trallande människor. Kom och ta ton med oss!

ALLA KÖRER HAR P A U S tills vidare

Nu är det dags att ta ton!

Varmt välkommen att vara med i vår körverksamhet, vi hoppas att just Du vill vara med.

Vi övar under hösten 2020 torsdagar kl. 19.00 i Kulltorps kyrka

Varmt välkomna alla gamla och nya sångare.

Vår reportoar består av kyrkliga och profana sånger. Inga förkunskaper krävs, det enda som behövs är viljan att sjunga!

Kyrkokörerna i Kulltorp och Bredaryd kommer ibland att sjunga var för sig men ofta sjunger vi tillsammans.

Varmt välkommen att sjunga med både gamla och nya medlemmar!

Körledare ; Lena Björn 0370-37 41 81

Barnkör         16.00-16.30   Startdatum meddelas

Gillar du att sjunga?

Då är du välkommen till barnkören! För dig som går i åk F-6

I Kulltorp träffas vi torsdagar kl.16.00-16.30

Vi sjunger svängiga sånger, på svenska och engelska som vår kyrkomusiker Lena Björn lär oss.

Under hösten kommer vi medverka vid något Himlaljus, en vardagsgudstjänst och vid Lucia.

Anmäl dig till Malin 0370-37 41 80.

Vi ses!

Har du frågor om kören eller annat som berör musiklivet i Kulltorps församling är du välkommen att kontakta oss, se nedan.

0370-37 41 73 Bredaryds pastorat E-post

Att sjunga får dig att må bättre

Du blir gladare
Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress
Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning
När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet
Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Varje år sjunger runt 100 000 personer i Svenska kyrkans mer än 5000 körer.

Det finns möjlighet för dig att få utveckla din sångröst, uppträda och vara en del av gemenskapen som det innebär att sjunga i kör.

Kom och ta ton med oss !