Bräcke-Revsunds pastorat Besöks- och postadress: Sefastvägen 1, 84341 Gällö Telefon: +46(693)10043 E-post till Bräcke-Revsunds pastorat

Vigsel

Vigselakten är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet.

Med äktenskapet vill vi fästa vår gemenskap i något som är mer hållbart och pålitligt än våra flyktiga känslor. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss i våra liv. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Vigseln sker ofta i kyrkan. Själva kyrkorummet förstärker stämningen av högtid och allvar. Det finns en given ritual för Svenska kyrkans vigselakt. I samråd med vigselförrättare och musiker kan man göra vigseln personlig med olika symbolhandlingar, dikter och sånger.
Den kyrkliga vigseln präglas av tanken att äktenskapet är en Guds gåva och ett heligt förbund. Man uttrycker det med läsning av bibelord, brudparets löften ”inför Gud och i denna församlings närvaro”, bönen över ringarna och välsignelsen över brudparet. Att vigas i kyrkan med bön och Guds välsignelse stärker gemenskapen och samhörigheten.
Om du vill du boka vigsel är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen

Kontaktuppgifter till expeditionen

Expeditionen i Gällö

Besöksadress: Sefastvägen 1
Telefonnummer: 0693-100 43

Telefon och besökstider:
Måndag, tisdag och  torsdag 09.00 - 12.00,

Onsdagar och fredagar- Stängt

Församlingshemmet i Bräcke:

Kyrkoherden finns tillgänglig tisdagar 13.00 - 15.00
Församlingsärenden hänvisas till expeditionen i Gällö.

För kontakt: se öppettider i Gällö

Varmt välkomna

mejladress: Bräcke-Revsunds pastorat