Bräcke-Revsunds pastorat Besöks- och postadress: Sefastvägen 1, 84341 Gällö Telefon: +46(693)10043 E-post till Bräcke-Revsunds pastorat

Kontraktskördagen 15 mars 2015

Vacker musik i mängder bjöds det på under kontraktskördagen den 15 mars i Revsunds kyrka. Bland besökarna sågs bland annat kontraktsprost Lennart Raswill och Kyrkoherde Håkan Lindström från Ragunda-Fors.

Hela kontraktskören inledde temagudstjänsten med "Klinga mina klockor" av Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

Därefter framförde Revsund-Sundsjö sångkör "Total praise" av Richard Lee Smallwood.

Vidare framförde Fors kyrkokör låten "Sing" och Lennart Dahlström rockade loss på pianot.

Kyrkoherde Leif Westberg läste evangeliet och höll predikan kombinerat avskedstal.

Kontraktsprost Lennart Raswill avtackade Leif för sin tid i kontraktet och överlämnade avskedsböcker om berömda avskedstal och bilar från förr till nu. En passande avskedspresent till en motorintresserad kyrkoherde.

Stugun-Borgvattnet kyrkokör framförde "När isen smälter".

Hällesjö-Håsjö framförde "Dansa, dansa sol" och solen sken in genom de stora kyrkfönstren.

Sven Olofsson från Mittuniversitetet informerade om orgelinventeringsprojektet i stiftet.

Nyhemskören framförde sedan "Jag vill vara ett ljus"

Ragunda kör sjöng "Störst av dem är kärlek" med text av Py Bäckman.

Ingrid Kjelsson, ordförande i kyrkorådet, avtackade Leif Westberg för de fyra år och två veckor han varit kyrkoherde i vårt pastorat. Han fick motta en väggljustake från Lulux keramik, som minne av hans tid här.

Bräcke kyrkokör framförde som sista kör "The Prayer"

Bartlomiej Szulc berättade om Hallelujakören ur "Messias" av George Friedrich Händel och kontraktskören framförde stycket till stående ovationer.

Efter gudstjänsten blev det mingel i kyrkan och möjlighet till samtal och avsked av Leif

Roland Eriksson passade på att smaka lite på tilltugget som serverades.

Församlingsassistent Jenny Gustafsson hade stått för inköpen och kyrkorådsledamot Anna Nilsson med dottern Astrid serverade.