Dop

Dopet är ett av kyrkans sakrament. Det betyder att dopet är en helig handling instiftad av Kristus, där Gud genom jordiska medel ger människan del av det himmelska livet.

Det kristna dopet sker alltid med vatten och i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. I Svenska kyrkan döps både barn, ungdomar och vuxna. Dopet gäller en gång för alla och behöver aldrig göras om.
Nyblivna föräldrar erbjuds att döpa sitt barn och inbjuds till samtal om dopets innebörd och om de praktiska förberedelserna för dopet.
Odöpta ungdomar som deltar i konfirmandarbetet döps före sin konfirmation. Svenska kyrkan erbjuder också vuxna som ännu inte är döpta undervisning om kyrkans tro, bekännelse och lära som förberedelse för dop.

Vi ser gärna att ni döper era barn i samband med en gudstjänst eftersom dopet också är ett välkomnande in i församlingen. Men naturligvis kan vi hitta andra lösningar också!

Om många föräldrar önskar döpa sina barn samma datum så kan det bli dubbeldop i kyrkorna och då gäller principen "först till kvarn" när det gäller ev. dopkaffe i sockenstugan.

Om du vill du boka dop är du välkommen att kontakta oss:

Kontaktuppgifter till expeditionen

Pastorsexpeditionen i Bräcke är öppen , tisdag och torsdag.

Telefontider , tisdag och torsdag 9.00-12.00

Telefonnummer 0693-100 43