Begravning

Död och sorg ställer oss människor inför grundläggande frågor om livets mening, om Guds väsen, om livet efter döden.

Inför döden är det naturligt att vi är osäkra och rädda. När vi drabbas av sorg och död reagerar vi med både kropp och själ. Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. I våra församlingar finns präster och diakon som du är välkommen att vända dig till, de är vana att möta människor i svåra situationer och de har tystnadsplikt.

Begravning

För att läsa mera om begravning och vad som händer "rent praktiskt" när en människa har avlidit, se svenska kyrkans hemsida om begravning eller ring oss och ställ dina frågor. Ingen fråga är för "dum" eller "konstig", vi finns här för dig.

Du kan även läsa vår folder om begravningsverksamheten som finns här som PDF:

Information om begravningsverksamheten

Leif Westberg

Veronika Selin

Kyrkogårdsföreståndare

Kontaktuppgifter till expeditionen

Pastorsexpeditionen i Bräcke är öppen måndag, tisdag och torsdag.

Pastorsexpeditionen i Gällö är öppen fredagar 9.00-12.00

Telefontider måndag, tisdag och torsdag 9.00-12.00