Foto: IKON/Montage

Verksamheter och gudstjänster just nu

Rutiner, regler och information med anledning av rådande pandemi.

Botkyrka församling följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Vi anpassar våra lokaler och verksamheter så att du som besöker oss kan hålla avstånd till andra deltagare.

Verksamheter

Uppmaning att hålla två meters avstånd

I dagsläget har vi pausat de flesta av våra ordinarie verksamheter och gudstjänster. Istället bjuder vi in till öppna kyrkor. Ett par av våra verksamheter genomför i anpassad form.

Vi begränsar antal deltagare för att alla ska kunna hålla avstånd. Vissa gudstjänster och grupper kommer att genomföras utomhus när vädret tillåter och det kommer inte att serveras mat i samma utsträckning som vanligt. Se vår kalender för datum och tider för öppna kyrkor och andra verksamheter.

Dop, vigsel och begravning

Vi firar dop, vigslar och begravningar även under denna tid, men utifrån rådande förutsättningar och restriktioner. Förutom att begränsa antal besökare i våra lokaler ser vi till att det finns tillgång till handtvätt och handdesinfektion på alla toaletter.

Antal personer i våra kyrkor

I enlighet med gällande restriktioner får Botkyrka församlings lokaler användas av max 8 personer samtidigt. Undantag gäller vid begravningsar, då 20 deltagare får närvara. För oss är det viktigt att de som befinner sig i våra lokaler ska kunna hålla två meters avstånd till alla andra.

Helgmålsböner och digitala andakter

På vår Facebooksida och på Instagram kan du ta del av andakter, helgmålsböner och mycket mer.

Stanna hemma om du är det minsta sjuk

Om du är sjuk så ber vi dig att stanna hemma, även om du bara har milda förkylnings- och andra sjukdomssymtom. Detta för att inte riskera att smitta andra.