Kyrkans internationella arbete byter namn till Act Svenska kyrkan

Svenska kyrkans internationella arbete får nytt namn söndag 5/5.

Svenska kyrkans internationella arbete hjälper människor i nöd och utsatta situationer. Vi är en del av ACT-alliansen, världens största allians av kristna organisationer och kyrkor som jobbar tillsammans för internationell diakoni och med humanitärt arbete och påverkansarbete.

Söndag 5 maj byter Svenska kyrkans internationella arbete namn till Act Svenska kyrkan. Det nya namnet har dubbla betydelser. Act är en förkortning som står för Action by Churches Together, men det engelska ordet act betyder samtidigt agera. Och det är precis vad vi vill göra.

Snabb hjälp där det behövs

Tillsammans når ACT-alliansen människor som andra har svårt att nå. Vi tror att kyrkan är kallad att visa på Guds kärlek till alla människor, när vi agerar tillsammans som delar av Kristi kropp blir den kärleken synlig och leder till förändring i människors liv.

Svenska kyrkans internationella arbete har samlat in ca 180 miljoner kronor varje år, pengar som kommer till stor nytta för människor i länder världen över. Även om namnet nu är Act Svenska kyrkan har ingenting annat förändrats.

– Vår uppgift är att bygga ihop samhällen i en tid av polarisering och vi har kraft att mobilisera för att lyckas, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

Enkelt att stödja arbetet

Alla gåvor och bidrag till Act Svenska kyrkan gör skillnad. Och även om namnet är nytt kan du bidra på samma sätt som tidigare. På den här sidan kan du skänka valfri summa via Swish, betalkort eller din internetbank. Du kan även skänka pengar genom att:

• Swisha valfritt belopp till 900 12 23
  • SMS:a LIV till 72 905 och ge 100 kronor