En grupp personer vandrar på Sankt Botvids pilgrimsled
Foto: Daniel Claesson

Vandring längs Sankt Botvids pilgrimsled 18/6

Vi vandrar tillsammans från Salems kyrka till Botkyrka kyrka. Samling 10.00. Ta med matsäck och välj vandringskläder efter väder.

Följ med på en trevlig pilgrimsvandring i Sankt Botvids fotspår. Vi samlas 10.00 vid Salems kyrka lördag 18 juni, för att vandra på Botvidsleden tillsammans med Salems församling. Vi räknar med att avsluta ca 15.00 vid Botkyrka kyrka. Ta med matsäck och välj vandringskläder efter väder. Vandringen är ca 8,5 km och delvis kuperad.

Samling 10.00 vid Salems kyrka

Vi samlas 10.00 utanför Salems kyrka, för att sedan vandra pilgrimsleden tillsammans. Du behöver inte anmäla dig till vandringen.

Du som åker bil kan parkera utanför Salems kyrka. SL-buss 708 åker mellan Botkyrka kyrka och Salems kyrka.

Vid frågor, kontakta gärna Peter Nygren eller Ingemar Sörqvist.

Sankt Botvids pilgrimsled

Sankt Botvids pilgrimsled sträcker sig mellan Salems kyrka och Botkyrka kyrka. Vandringsleden är ca 8 km lång.

Sankt Botvid - hela Botkyrkas helgon

Botvid har bland annat gett namn åt Botkyrka kommun, Botkyrka församling och Botkyrka kyrka. Han avbildas ofta med en fisk och en yxa i sina händer.

En pilgrimsskylt på Sankt Olavsleden. I bakgrunden syns två personer som vandrar bort från kameran

Pilgrimsresa med vandring på Sankt Olavsleden i Jämtland

Gemensam resa till Jämtland 16-19 september, där vi vandrar i vacker fjällmiljö. Anmäl dig senast 29 juli, vi har begränsat antal platser.