Tre roddbåtar ligger med fören uppdragen på land.

Resa till Rågö söndag 21 augusti

Utflykt i Botvids fotspår. En del av församlingshelgen 20-21 augusti.

Följ med på en resa i Botvids fotspår. Vi reser i Botvids fotspår till Rågö (utanför Oxelösund), där firar vi friluftsgudstjänst och fikar tillsammans, församlingen bjuder på kaffe och bulle. Det finns också möjlighet att köpa korv med bröd och lokala fårskinnsprodukter och charkuterier från gården på ön.

Resan är kostnadsfri, men vi har begränsat antal platser. Förtur ges åt dig som är medlem i Svenska kyrkan och tillhör Botkyrka församling.

Sankt Botvids koppling till Rågö

Sankt Botvid porträtteras ofta med en fisk och en yxa i sina händer. Fisken påminner om ett mirakulöst fiskafänge som fyllde två båtar fast platsen var ogynnsam. Yxan var det som tog Botvids liv när han ledde en friköpt träl till kusten. Trälen tros ha dödat Botvid när de båda hade stannat till på just Rågö för att övernatta.

Anmäl dig till resan

Resan är kostnadsfri, men har begränsat antal platser. Anmäl dig därför senast 10 augusti.

Alla är välkomna på resan, men medlemmar i Botkyrka församling har förtur. Kryssa därför i om du är medlem i vår församling.

Utflyktens hålltider

10.00 samling vid Ljusets kyrka för bussresa till Rågö

11.00 Båt över till Rågö

11.30 Friluftsgudstjänst på Rågö

13.00 Fika och vandring på Rågö

15.00 Hemresa med beräknad hemkomst 16.00

Kollage med en Botvidsskulptur, prästen Ingemar klädd som Botvid och en kvinna som vandrar utomhus i sommarmiljö

Församlingshelg 20-21 augusti

Vandring, utflykt och nyupptäckt medeltida musik, med tema Botvid.

Skulptur av Botvid

Botvids officium - medeltida musik till Botvids minne

Botkyrka kyrka lördag 20 augusti 17.00. Fri entré.