Kollage med bild på inifrån och utifrån Ljusets kyrka och Botkyrka kyrka, samt en närbild på en präst som håller i en flerfärgad, randig nattvardskalk

Präst till Botkyrka församling, 100%

Botkyrka församling söker en präst till arbetslaget i vårt norra distrikt. Du kommer jobba i en mångkulturell miljö med vanliga prästuppgifter och ingå i vårt team som arbetar med konfirmander och ungdomar.

Om Botkyrka församling och norra distriktet

I Södra Storstockholm finns Botkyrka församling. Hit hör områden som Fittja, Alby, Hallunda och Norsborg samt Tumba och Tullinge. I Botkyrka finns både villaområden och miljonprogram, stadsmiljöer och landsbygd, kulturell mångfald och kyrklig kulturhistoria.

Botkyrka församling har fyra distrikt, sex kyrkor, två kyrkogårdar och en religionsneutral begravningsplats. Till Norra distriktet hör Botkyrka kyrka och Ljusets kyrka.

I norra Botkyrka får du arbeta i en dynamisk och levande miljö där människor från hela världen bor och möts. Norra Botkyrka präglas av ytterligheter – å ena sidan är området känt för utmaningar som kriminalitet och otrygga miljöer och å andra sidan finns, hos människor som bor här, en tydlig stolthet över att vara Botkyrka-bo. Dessutom präglas området av en djup religiös identitet. Olika kulturer och språk samsas, vilket berikar.

Du kommer till ett arbetslag som också präglas av mångfald, kreativitet och arbetsglädje. Vi arbetar gärna i team och samverkar med kommunen och andra aktörer inom civilsamhället. Våra ledord är inkludering, delaktighet och trygghet.

Beskrivning av tjänsten

Som präst i Botkyrka församlings norra distrikt kommer du arbeta med vanligt förekommande prästuppgifter såsom gudstjänster och förrättningar. Du kommer ingå i teamet som arbetar med konfirmander och ungdomar. Tillsammans med pedagog, diakon och musiker bidrar du till att utveckla verksamheten och verka för att de unga får växa i sin tro.

Du ingår i medarbetarlaget i Norra distriktet, ett arbetslag om 16 personer, och har din arbetsplats i Ljusets kyrka i Hallunda. Tjänstgöring kan förekomma i hela församlingen. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %). Provanställning kan komma att tillämpas. I tjänsten ingår tjänstgöring på kvällar, helger och läger.

Detta söker vi

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du får gärna ha erfarenhet och/eller intresse av att arbeta i en mångkulturell kontext. Tillsammans med arbetslaget kommer du vara en församlingsbyggare där vi deltar aktivt och närvarande i församlingslivet.

Vi värdesätter personlig mognad och förmåga att skapa relationer till församlingsbor och besökare. Du behöver kunna arbeta självständigt och ta ansvar för att strukturera och driva arbetet framåt. Som FBHO-församling (Framtiden bor hos oss) är det en fördel om du är nyfiken på olika kulturer och trosriktningar då vi ofta möter människor och besökare från olika trossamfund och kyrkor. 

Ansök till tjänsten

Välkommen med din ansökan senast 13 augusti. Skicka den till ansokan.botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se. Skriv ”Präst Norra Botkyrka” i ämnesraden.

Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar som ska innehålla personligt brev, CV, kopia på prästbrev och eventuella andra relevanta utbildningsbevis, samt ifylld behörighetsprövning.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta Carolina Nilsson eller Johannes Nunez.

Gällande övriga frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Sara Sjögren.

Om Botkyrka församling

Botkyrka är en historiskt gammal kristen plats. Här har det funnits kristna så länge kristendomen funnits i Sverige.

Ljusets kyrka

Ljusets kyrka är Botkyrka församlings nyaste kyrka. Kyrkan är belägen nära Hallunda centrum med den stora syrisk- ortodoxa kyrkan S:t Petrus och S:t Paulus som granne.

Botkyrka kyrka

Botkyrka kyrka är församlingens äldsta kyrka, med rötter från 1100-talet. Kyrkan har under lång tid varit en pilgrimskyrka och ligger än i dag vid "den stora landsvägen" E4/E20 där de flesta som lämnar Stockholm söderut passerar.

GDPR: Om du söker jobb hos oss

Om du söker en tjänst i Botkyrka församling hanterar vi dina personuppgifter.