Other languages with Google Translate

Präst 100 % till Ängskyrkan

Är du präst i Svenska kyrkan? Bli en del av Ängskyrkans gemenskap!

I Ängskyrkan spelar ideella medarbetare en aktiv roll. Arbetslaget består av åtta personer. Ängskyrkan är som ett vardagsrum, där allt sker och ingår. Matgemenskap, bönegrupper, samtal i stort och smått. Allt får plats här.

Nu söker vi en till komminister till vårt arbetslag. Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan och har god kännedom om Svenska kyrkans organisation och liv.

Närmaste pendeltågsstation ligger i Tumba centrum, ungefär 10 minuters promenad från Ängskyrkan. För dig som kommer med bil är det inte långt till E4:an.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Du kommer att ha din arbetsplatsi Ängskyrkan i Tumba.

Tillsammans med arbetslaget ska du vara en församlingsbyggare över alla åldrar. Du deltar aktivt och närvarande i församlingslivet.

I tjänsten ingår att leda gudstjänster och förrättningar, men du kommer även delta i församlingens gemensamma aktiviteter och att tjänstgöra under ett antal lägerresor. Arbetet sker även kvällar och helger.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en personlig mognad och är relationsskapande över alla åldrar. Du har en mycket god samarbetsförmåga med övrig personal och ideella och kan vara strukturerad i arbetet.

Dessutom har du en kulturell medvetenhet, du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Detta har du en förmåga att ta med i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

För mer information, kontakta

Distriktsledare Anna-Lena Eriksson på telefon 08 530 222 24 eller via e-post.

Ansök till tjänsten

Ansök snarast, intervjuer sker löpande. Vi ser helst att du skickar din ansökan via e-post. Det går även att skicka ansökan per post till:
Botkyrka församling
147 01 Tumba

Märk din ansökan med Komminister Ängskyrkan.

Vi undanber oss erbjudanden från annonsörer och rekryteringsföretag.