Foto: Daniel Claesson/montage

Emmausvandring till Lida 1/4

Annandag påsk, måndag 1 april, vandrar vi, från Tumba kyrka och Tullinge kyrka, till Lida för att fira mässa. Ingen anmälan behövs.

Annandag påsk, 1 april, kan du vara med på vår traditionsenliga Emmausvandring. Vi vandrar från Tumba kyrka och från Tullinge kyrka till Lida idrottskyrka. Där firas en Emmausmässa 13.00. Båda vandringarna är ca 8 km lång och vi gör flera stopp på vägen. Ta med matsäck och vatten och välj kläder efter väder.

Från Tumba kyrka

Samling 09.30.  Vi vandrar från Tumba kyrka till Lida idrottskyrka. Vandringen leds av Peter Nygren, diakon och Anna-Carin Facks, volontär.

Kontaktperson Peter Nygren på e-post peter.nygren3@svenskakyrkan.se.

Från Tullinge kyrka

Samling 09.30. Vi vandrar från Tullinge kyrka till Lida idrottskyrka. Vandringen leds av Rikard Olofsson, präst och Eva Olandersson, volontär.

Kontaktperson Rikard Olofsson på e-post rikard.olofsson@svenskakyrkan.se.

Lida Idrottskyrka

Kyrkan är öppen från 11.30. För dig som inte har möjlighet att delta i den längre vandringen från Tumba eller Tullinge finns möjlighet till en kort promenad och samtal tillsammans med diakon Ylva Edholm. Samling utanför Lida idrottkyrka 11.30

13.00 Emmausmässa

Rikard Olofsson, präst. Peter Nygren och Ylva Edholm, diakoner.

Bra att veta

Välj kläder efter väder och ta på dig bekväma skor. Ta med vatten och en matsäck. Ett sittunderlag kan också vara bra att ha med.

Vi har ingen organiserad hemfärd från Lida efter mässan, men det går att åka SL-buss både till och från Lida. Buss 721 eller 721 X  mot Lida.

Varför Emmausvandring?

På annandag påsk är temat ”Möte med den uppståndne” och då finns texten om Emmausvandringen med. Den berättar om lärjungarna som vandrar ner från Jerusalem till byn Emmaus. På vägen får de sällskap av en man som undrar vad som har hänt. De berättar att Jesus har korsfästs och att kvinnorna gått till graven, men den var tom. De förstår ingenting. Mannen stannar med dem och när han läser bordsbönen med dem så känner de igen honom – det är Jesus.