En siluett av Botvid, som håller i en yxa och en fisk. bakgrunden r orange och gul och har röda noter.

Oratorium om Sankt Botvid

Nyskrivet verk av Tobias Lundmark, framförs i Botkyrka kyrka söndag 19 juni 17.00. Fri entré. Recitatör, Samuel Fröler.

Ett nytt oratorium om Botkyrkas helgon som är skrivet av Tobias Lundmark. Det innehåller texter från Dresdenmanuskriptet och Botvidsofficiet, som båda är översatta av Tryggve Lundén.

Tobias Lundmark är utbildad kompositör. Han studerade för Jan Sandström m. fl. vid Tekniska Universitetet i Luleå, MHSK i Piteå. I dag är Tobias organist i Salems församling.

Botvidsoratoriet framförs fyra gånger under våren och sommaren. Det fjärde framförandet är här i Botkyrka kyrka, söndag 19 juni 17.00. Detta framförande är helt kostnadsfritt.

Samuel Fröler, recitatör
Elin Rombo, sopran
Mathias Zachariassen, tenor
Ulf Lundmark, baryton

Botkyrka Motettkör
Salems kyrkokör

Romolas Smith, klarinett
Lotta van den Poel, basklarinett
Elisabeth Haag, orgel
Jannica Gustafsson, violin I
paula hedvall, violin II
Emilie Hörnlund, viola
Petja Svensson, violoncell
Sara Buschkuehl, kontrabas

Jakob Grubbström, dirigent

Även i Salems kyrka och i Strängnäs domkyrka

Konserten framförs även i:

• Salems kyrka 29 maj 18.00
  • Salems kyrka 5 juni 18.00
  • Strängnäs domkyrka 18 juni 16.00

Till dessa tre konserter behövs biljetter, som kostar 100 kronor. Läs mer på hemsidorna för Salems församling eller Strängnäs domkyrkoförsamling. Konserten i Botkyrka kyrka har fri entré och kräver inte biljett.