Utomhuskyrka i Tullinge
Foto: Eva Ajaxén

Tullinges kyrkbänkar blev ny utomhuskyrka

Under våren har ett par av kyrkbänkarna i Tullinge kyrka bytts ut mot stolar. De kyrkbänkarna har fixats till och ställts upp som en utomhuskyrka vid församlingshemmet Tullinge gård. Här erbjuder Botkyrka församling tider för dop, vigslar och begravningar under hela sommaren.

– Nu i helgen hade vi ett dop i vår nya utomhuskyrka och det fungerade jättebra och var mycket uppskattat, säger Eva Ajaxén, präst och distriktsledare i Tullinge.

Finns lediga tider i sommar

Under våren har många planerade dop och vigslar avbokats eller skjutits upp på framtiden, på grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men för de som vill ha ett litet dop eller bröllop med den närmaste familjen så kan Botkyrka församling erbjuda tider för det under sommaren.

– Även en liten ceremoni kan vara fin och minnesvärd. Och det är verkligen härligt att få leda dop och vigslar utomhus i denna vackra miljö, säger Eva Ajaxén, präst och distriktsledare i Tullinge.

Den som vill boka tid för dop eller vigsel kan göra det på Botkyrka församlings webbsida. Se lediga tider för dop. Se lediga vigseltider.

Ceremonier utomhus vid Tumba kyrka

Även vid Tumba kyrka har medarbetare ordnat plats för utomhusceremonier. På söndagar firas gudstjänster 11.00 på Tumba kyrkas innergård och det har även genomförts begravningsgudstjänster här.