Other languages with Google Translate

Botkyrka församling Besöksadress: Grödingevägen 4, 14730 Tumba Postadress: Box 240, 14701 Tumba Telefon:+46(8)53022200 E-post till Botkyrka församling

Församlingens barn- och ungdomsverksamhet blir kostnadsfri

Från och med 1 januari är all barn- och ungdomsverksamhet i Botkyrka församling helt kostnadsfri, för alla.

Alla barn och ungdomar har rätt till en trygg och rolig uppväxt. Vi vill att alla ska kunna vara med i våra aktiviteter och har därför beslutat att göra all barn- och ungdomsverksamhet i församlingen helt kostnadsfri från 1 januari.

Det är tack vare stödet från våra medlemmar som vi kan göra vår barn- och ungdomsverksamhet kostnadsfri och tillgänglig för fler.

Sedan tidigare är den mesta verksamheten helt kostnadsfri, men en del läger och resor för barn och ungdomar har haft avgifter. Nu blir även dessa alltså helt kostnadsfria. Det enda som kan kvarstå är depositionsavgifter i samband med anmälan till resor. De pengarna betalas tillbaka efter genomförd resa.

Alla ska kunna vara med

Kyrkoherde Beatrice Lönnqvist berättar att många barn och ungdomar i församlingen lever i familjer med en ekonomiskt ansträngd situation.

– Vi vill inte att någon ska hamna utanför våra verksamheter bara för att man har dåligt med pengar. Kyrkan är öppen för alla och då ska våra verksamheter också vara det, säger Beatrice.

Vilka får vara med kostnadsfritt?

Alla barn och ungdomar är välkomna! Det spelar ingen roll var du bor, om du har varit här förut eller om du är medlem.

Sedan tidigare erbjuder vi förutom gudstjänster bland annat öppna förskolor och babycafé, körverksamhet för alla åldrar, samtalsgrupper och bibelstudier. Alla dessa grupper är också kostnadsfria, med undantag för vissa resor och eventuella kostnader för fika eller mat.