Kollage
Foto: Kollage

Nära samtal på avstånd och distans

Tre föreläsningar i Tullinge kyrka kring kring aktuella samhällsfrågor och tro.

I höst bjuder vi in till “nära samtal på avstånd” i Tullinge kyrka. Under tre söndagar får vi möta spännande gästföreläsare som samtalar kring aktuella samhällsfrågor och tro. Du som vill kan ta del av föreläsningarna på plats i kyrkan, men de kommer även att spelas in och läggas ut här i efterhand.

Digitala samtal kring föreläsningarna

Vi vill också öppna för möjligheten för dig som vill och kan – att tillsammans samtala på distans via din dator, smartphone eller telefon kring föreläsningens ämne vid ett senare föreslaget tillfälle. Kontakta Peter Johansson om du är intresserad.

Söndag 11 oktober kl 11.45

Mellan vinge och kropp - egensinniga kvinnor i Bibeln. Föreläsning med Anne Sörman. Anne Sörman, präst i Botkyrka församling och doktorand i teologi, talar om några mindre kända bibliska kvinnor som både utsätts för våld, handlar kraftfullt och talar med Gud. Hur kan vi förstå dessa berättelser idag - och vad kan de lära oss om makt och språk och hur det är att vara människa? Välkommen till ett spännande samtal!

Söndag 8 november kl 13.15

Är klimatavtryck en arvsynd? Föreläsning med Fredrik Seltman. Är klimatavtryck en arvsynd och kan samspelet mellan lag och evangelium hjälpa oss att ta ett ökat ansvar för skapelsen? Prästen och doktoranden Fredrik Seltman pratar utifrån sitt pågående avhandlingsprojekt om hur vår evangelisk-lutherska tro kan erbjuda hopp och kraft att agera mot klimatförändringarna.

Föreläsning med Niklas Olaison

Söndag 13 september gästade Niklas Olaison oss. Han pratade om Demokrati och religion - vänner eller fiender? I 1600-talets Holland stod kampen hård mellan frihetliga och auktoritära former av protestantism. Där försökte den judiske filosofen och bibeltolkaren Spinoza dra upp ramarna för en religion förenlig med förnuftet och argumenterade för demokrati och tolerans på ett sätt som har fortsatt relevans idag. Här finns föreläsningen i inspelad version.

Föreläsningen med Niklas Olaison

Digitalt samtal kring Niklas föreläsning onsdag 30 september 19.00

Onsdag 30 september bjuder vi in till ett digitalt videosamtal kring Niklas Oliason föreläsning. Samtalet sker via Zoom och du kopplar upp dig via din dator, smartphone eller surfplatta. Samtalet börjar 19.00.

Vill du vara med på samtalet? Kontakta Peter Johansson.

Peter Johansson

Botkyrka församling