Bilder för Kyrkovalet 2021

Kyrkoval i pandemitid

Kyrkovalet är en viktig demokratisk process. Att ha ett val under en pågående pandemi ställer höga krav. Därför har vi anpassat röstningslokalerna, laddat upp med handsprit och gjort andra åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Elias Tony, Botkyrka församlings valsamordnare, har arbetat mycket med att säkerställa att kyrkovalet kan genomföras på ett säkert sätt, trots en pågående pandemi. Även om smittspridningen minskar och allt fler vaccinerar sig så har Elias alltid arbetat utifrån att valet ska genomföras samtidigt som pandemin fortfarande pågår.

– Både röstningslokalernas utformning och öppettider har anpassats. Vi erbjuder många tider för förtidsröstning och ser till att det finns handsprit och munskydd i lokalerna. Vi uppmanar även alla att hålla avstånd, säger Elias.

Elias berättar att Botkyrka församling stärvat efter att välja röstningslokaler som är rymliga och klarar av att ta emot ett flöde av röstsugna medlemmar. Han uppmanar alla röstande att hålla ordentligt avstånd till andra. Här hittar du alla tider för förtidsröstning i församlingen.

Hur kan jag som röstar minska risken för smittspridning?
– Förutom att hålla avstånd och vara uppmärksam på skyltning så kan du minska risken för trängsel genom att ha både ditt röstkort och din legitimation redo när du kommer till röstlokalen. Om du röstar på valdagen, läs noga på ditt röstkort så att du går till rätt vallokal, säger Elias.

Elias Tony

Botkyrka församling