Kollage med bild på Ljusets kyrkas orgel, en sjungande kör och Botkyrka kyrkas orgel

Kantor 100 % för längre vikariat

Botkyrka församling söker kantorsutbildad musiker för ett drygt 1,5 års vikariat i vårt norra distrikt. Ansök senast 24 oktober!

Om Botkyrka församling

I Södra Storstockholm finns Botkyrka församling. Hit hör områden som Alby, Hallunda, Fittja, Tumba och Tullinge. I Botkyrka finns både villaområden och miljonprogram, stadsmiljöer och landsbygd. Här möts och bor människor från alla delar av världen.

Botkyrka församling är en levande och aktiv gemenskap. Våra fyra distrikt har en rik och varierad musikverksamhet. Ett varierat gudstjänst- och musikliv är också en av församlingens särskilda prioriteringar. Vi är dessutom stolta över att vara miljödiplomerade sedan december 2020.

Om tjänsten

Till våren ska en av våra musiker i församlingens norra distrikt vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Till norra distriktet hör Botkyrka kyrka och Ljusets kyrka, där vi firar gudstjänster varje söndag och veckomässa på onsdagar.

Tjänsten är ett vikariat (100 %) under drygt 1,5 år (12/1 2022 – 31/8 2023). Din huvudsakliga uppgift är att spela på gudstjänster och förrättningar. Utöver detta ingår att spela lunchmusik någon gång per termin samt, om intresse och kompetens finns, leda Botkyrka gospel.

Du kommer ingå i norra distriktets team och samverka i planering och genomförande av distriktets verksamheter. Vid behov kan tjänstgöring i församlingens övriga kyrkor bli aktuell. Arbetet sker på dagtid, kvällstid och helgtjänstgöring ingår. Botkyrka kyrka och Ljusets kyrka erbjuder god akustik och fina instrument såsom orglar, flyglar och cembalo.

Personliga förmågor

Vi söker dig som vill arbeta i en interkulturell miljö, som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och kultur påverkar dig själv och andra. Vidare är du självgående och tar ansvar för att strukturera och driva arbetet framåt.

Vi vill att du

• har goda musikaliska kvalitéer och behärskar både orgelspel och piano
  • är trygg i den traditionella kyrkomusiken och öppen för olika musikstilar
  • tycker om att arbeta i team
  • har goda sociala egenskaper

• kantorsexamen eller motsvarande
  • yrkeserfarenhet är meriterande
  • du delar svenska kyrkans tro och värderingar

Ansök till tjänsten

Välkommen in med din ansökan senast 24 oktober 2021. Skicka den till ansokan.botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se. Vi behandlar endast fullständiga ansökningar som ska innehålla CV, personligt brev och utbildningsmeriter. Märk din ansökan med Vikare kyrkomusiker Norra distriktet i mejlets ämnesrad.

För mer information

Närmare upplysningar om vikariatet lämnas av vår organist Elisabeth Haag eller av verksamhetschef Carolina Nilsson.

Elisabeth Haag

Botkyrka församling