Kollage med en Botvidsskulptur, prästen Ingemar klädd som Botvid och en kvinna som vandrar utomhus i sommarmiljö

Församlingshelg 20-21 augusti

Vandring, utflykt och nyupptäckt medeltida musik, med tema Botvid.

Helgen 20-21 augusti bjuder vi in till flera aktiviteter som rör Botvid, Botkyrkas helgon.

Lördag 20 augusti 15.00 Vandra med Botvid

Kom och träffa och vandra med Botvid, Botkyrkas helgon. Vi samlas vid Botkyrka kyrka och vandrar till Hammarby gård, där Botvid växte upp.

Lördag 20 augusti 15.00-17.00 Servering i Klockargården

Klockargården är öppen. Kom och smaka på Botvidskaka

Lördag 20 augusti 17.00 Konsert: Botvids officium

Ensemble Gemma, David Modin och Johannes Geworkian Hellman framför nyligen återupptäckta, medeltida sånger. Ett unikt framträdande i toner, bilder och text. Maja Hagerman är berättare. Fri entré. Läs mer om konserten.

Söndag 21 augusti Utflykt till Rågö

Vi reser i Botvids fotspår till Rågö (utanför Oxelösund). Där firar vi gudstjänst och fikar tillsammans. Begränsat antal platser, anmäl dig senast 10 augusti. Mer information kommer inom kort.

Skulptur av Botvid

Botvids officium - medeltida musik till Botvids minne

Botkyrka kyrka lördag 20 augusti 17.00. Fri entré.

Tre roddbåtar ligger med fören uppdragen på land.

Resa till Rågö söndag 21 augusti

Utflykt i Botvids fotspår. En del av församlingshelgen 20-21 augusti.