Foto: Magnus Aronson/Ikon

Fastekampanjen 2019

Samma himmel. Samma rättigheter. Tillsammans kan vi göra skillnad för människor som drabbats av krig, våld och naturkatastrofer. Stöd Svenska kyrkans fasteinsamling.

Stöd till dem som drabbats av katastrofer

Årets pågår mellan 3 mars och 14 april och fokuserar på det humanitära arbetet för människor som drabbats av en konflikt eller katastrof.

135 miljoner människor är i akut behov av humanitärt stöd. En siffra svår att förstå, men bakom den finns människor som fått sin trygghet sönderslagen av krig, våld och naturkatastrofer. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare.

Svenska kyrkans interna­tionella arbete stödjer humanitära insatser över hela världen. Var med och kämpa för människors rätt att få resa sig starkare ur en katastrof. Dina gåvor används där behoven är som störst och räddar liv – de bidrar till hopp och värdighet. Tack!

Flera sätt att ge en gåva

Du kan stödja årets fastekampanj på flera olika sätt:

• Swisha valfritt belopp till 900 12 23
  • SMS:a LIV till 72 905 och ge 100 kronor
  • SMS:a HOPP till 72 905 och ge 50 kronor
  • Sätt in valfritt belopp till bankgiro 900 1223
  • Sätt in valfritt belopp till plusgiro 90 01 22-3
Två kvinnor sjunger och dansar utomhus med fyra barn. En klarblå fin himmel.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Tillsammans kämpar vi för att människor ska kunna leva värdiga liv, inte enbart överleva. Genom din gåva är du delaktig i både livräddande insatser vid katastrofer och i att skapa förutsättningar för en mer rättvis framtid - för alla. Din gåva räddar liv!

Produktbild av matkasse i tyg som är kluven på mitten. Några ärtor har rullat ut på bordet.

Dela lika under samma himmel

Fasteaktionen 2022 är avslutad. Vi vill rikta ett varmt tack till alla er som har engagerat sig och bidragit med gåvor, aktiviteter, auktioner, tid och energi! Tillsammans har vi delat med oss till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från krig eller av någon annan anledning lever i utsatthet. Tillsammans gör vi världen hel.