En kvinna och två små barn står tillsammans med en kvinnlig präst vid en dopfunt.
Foto: Eklund

Drop in-dop och vigsel

Tumba kyrka och Ängskyrkan bjuder in till drop in-dop och vigsel söndag 8/9 och lördag 14/9. Kom som ni är.

Välkommen till höstens drop in-dop och vigsel. I Tumba kyrka, söndag 8 september 14.00-17.00 och i Ängskyrkan lördag 14 september 13.00-16.00. Ni behöver inte planera eller boka i förväg. Präst och musiker finns på plats och ger er en fin och personlig ceremoni. Enkelt och festligt!

Dop

Vi kan döpa en eller flera personer i familjen i samma ceremoni, ni bestämmer hur ni vill göra. I Tumba kyrka finns dopfuntar både utomhus och inne i kyrksalen.

Vid barndop Det enda ni behöver tänka på vid barndop är att båda vårdnadshavarna ska vara med. Om en av er inte kan vara med behöver ni i stället ha med undertecknat samtycke från den vårdnadshavaren. Vi har dopklänningar att låna om man vill.

En kvinnlig präst döper en ung man. Han står framåtlutad över en dopfunt och prästen håller en hand på hans huvud,
Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Vuxendop Vill du döpas som vuxen behöver du ta med dig giltig legitimation.

Vigsel

Innan ni kan gifta er måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansökan är avgiftsfri. Ni ansöker genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln. Glöm inte att ta med hindersprövningen till oss när ni kommer!

Tid och plats för drop in-dop och vigsel

Tumba kyrka, söndag 8 september 14.00-17.00
Ängskyrkan, lördag 14 september 13.00-16.00

Om du har frågor eller funderingar

Kontakta gärna Anna-Lena Eriksson.