Other languages with Google Translate

Botkyrka församling Besöksadress: Grödingevägen 4, 14730 Tumba Postadress: Box 240, 14701 Tumba Telefon:+46(8)53022200 E-post till Botkyrka församling

Barn i Väntan - Barn i Start

Kurs för barn och ungdomar som vill lära sig mer om sig själva, asylprocessen och integration

Vad är BIV/BIS?

Barn i Väntan, BIV, är en kurs för barn vars föräldrar är asylsökande. Barn i Start, BIS, är en kurs för barn som är nyanlända i Sverige.

Fokus läggs på barnets egna känslor och tankar och behovet av att uttrycka dessa. Under BIV/BIS-kursen får barnen använda sig av flera olika uttryckssätt såsom bild, musik, rollspel och pedagogiska lekar.

Grupperna är åldersindelade och träffas 14 gånger, måndagar 16.00-18.00. Föräldragrupper erbjuds parallellt. Kursen är religiöst och politiskt obunden.

BIV/BIS är ett samverkansprojekt mellan IM och Svenska kyrkan, som leds av Botkyrka församling.

BIV kan hjälpa dig att...

• upptäcka att du inte är ensam
  • känna gemenskap och träffa andra som är i liknande situation
  • få kunskap om asylprocessen
  • förstå att det inte är ditt fel om asylprocessen drar ut på tiden
  • förstå att det inte är ditt fel om mamma och pappa mår dåligt
  • få möjligheter att visa vad du känner
  • lära dig att du är värdefull som du är
  • känna trygghet i att det vi talar om stannar i gruppen

Kontakta Carolina Nilsson eller Nidal Mamo för mer information.

Carolina Nilsson

Botkyrka församling

Norra Botkyrka, Diakon, distriktsledare (tf.)

Nidal Mamo

Botkyrka församling