Utskick om erbjudanden om gravstenstvätt kommer inte från oss!

Var vaksam på var fakturor, erbjudanden eller inbetalningskort kommer ifrån.

Den senaste tiden har vi blivit informerade om att gravrättsinnehavare fått erbjudanden från företag om gravstenstvätt. Vi vill klargöra att dessa utskick inte kommer från oss!

Vi har fått in ett flertal samtal från gravrättsinnehavare som fått erbjudanden om gravstenstvätt eller annan gravskötsel tillsammans med ett inbetalningskort. Då det rör sig om ett erbjudande är det inget du behöver betala om du inte vill anlita företaget, vilket även står i utskicket.


Att andra företag erbjuder dessa tjänster är inget fel och självklart kan du fritt välja att anlita någon annan aktör än begravningsverksamheten att sköta om din gravplats eller gravsten, men vi vill göra er uppmärksammade på att i våra utskick använder vi alltid Svenska kyrkan Borlänges logotyp och ibland även med byline ”Begravningsverksamheten”.

Gällande uppgifter om avlidna och deras anhöriga så kan dessa hämtas fritt ur olika offentliga register. Detta är inte något som vi begravningsverksamheten vare sig vill eller kan påverka.
Däremot uppmanar vi alla att vara vaksamma på var fakturor, erbjudanden eller inbetalningskort kommer ifrån och att alltid kontrollera att företaget du anlitar är seriöst.