Tack för 21 härliga arbetsår, Ann!

Idag avtackas ännu en veteran i pastoratet.

Tack för alla härliga arbetsår, Ann!

Idag får vi återigen avtacka en av pastoratets veteraner, nämligen Ann Stein som har arbetat hela 21 år inom Svenska kyrkan i Borlänge.

Som rätt nyinflyttad till Dalarna och Gagnef kändes det skönt och tryggt att åter få arbeta inom Svenska kyrkan. I början av 90-talet arbetade Ann nämligen inom Kropps pastorat i Helsingborg.
– Det var mitt under semesterperioden i början av juli månad år 2000 som jag började här i Borlänge. Som första arbetsuppgift fick jag att göra en affisch för andakt i ”Templet”. Att det var en samlingssal på Jakobsgårdarna visste jag inte då, men med åren har jag lärt känna både Borlänge och Stora Tuna och Torsångs församlingar, berättar Ann.


Anns främsta arbetsuppgift har varit att sprida information om kyrkans verksamhet till församlingsbor och besökare via affischer, hemsida, foldrar och informationsblad m.m. Åtskilliga är de gudstjänstagendor och terminsblad hon har skapat genom åren.
Förutom det kreativa, grafiska skapandet har hon även varit webbredaktör för hemsida och intranät. Redan under hösten 2000 byggde hon upp vår första hemsida, vilket har varit en resa i sig, med tanke på alla de olika programmeringsspråk som genom åren används för ändamålet, som en följd av den rasande takt som digitaliseringen tagit.

Det sägs att tiden går snabbt när man har roligt, vilket Ann kan bevittna. Hon ser med ljusa minnen tillbaka på alla år som gått.
– Att arbeta inom Svenska kyrkan har varit givande på så många sätt. Omväxlande arbetsuppgifter, bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor. Men även stoltheten i att arbeta på en arbetsplats som gör gott för så många, både ute i världen och i Borlänge. Det är inte konstigt att man stannar i så många år då, säger Ann glatt och passar på att skicka en extra hälsning och stort tack till alla de kollegor, frivilligarbetande, förtroendevalda och församlingsbor hon fått lära känna genom åren.

Vad som händer härnäst är att njuta av sommaren och allt som hör den till. Sol, bad och påta lite i trädgården. Utöver det ser hon fram emot vad pensionen har att erbjuda, inte minst att kunna ta dagen som den kommer.
– Åka med vår lilla husbil på utflykter och vinresor, sticka och sy lite, men framför allt spendera mer tid med barn och barnbarn, berättar Ann avslutningsvis.


TRE SNABBA:
Svenska kyrkan? Trygghet, ryggraden i samhället.

Pension?
Långt lov och hoppas hälsan står bi också.

Paradrätt? Det fantasin och smaklökarna lyckas få ihop av innehållet i skafferi och kyl.

Stort grattis och lycka till med det nya, vi kommer att sakna dig!