”För att det är så himla kul”

Bibelstudium i Stora Tuna prostgård och Torsångs församlingshem

Det finns olika sätt att närma sig bibeltexter. Ett sätt är att göra det med utgångspunkt från de människor som kommer. Inga frågor eller tankar är ”fel eller dumma”.

Man behöver inga förkunskaper, det räcker med att komma. Bibelstudiet leds av Antje Bernhardt, präst.

– Tillsammans försöker vi förstå mer av bibeltexten, sammanhanget den skrevs i och vad var syftet. Det är jättespännande och så himla roligt, säger Antje. Vi börjar med Matteusevangeliet och min uppgift är att försöka hjälpa till att komma över trösklar, ge olika tolkningsnycklar för att se texten ur olika perspektiv.

– Man kan lära ut noterna men inte känslan, avslutar Antje som ser fram mot höstens bibelstudier.

Tisdagar kl. 18.00 Jämna veckor med start 1 september, vecka 36 i Stora Tuna prostgård.

Tisdagar kl. 18.00 Udda veckor med start 8 september, vecka 37 i Torsångs församlingshem.