Konfirmation - Inte som du tror

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om tro, livet och det du tycker är viktigt.

Du är inte ensam om att fundera över livet.

Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. För de flesta blir konfirmandtiden en mycket speciell period i livet – med nya kompisar, upplevelser, läger, skratt, viktiga samtal om livet, kärlek, rättvisa, tro och vänskap.

Att vara konfimand är att bli tagen på allvar och samtidigt ha riktigt kul under tiden!

Läs mer och anmäl dig på svenskakyrkan.se/intesomdutror

Vilken väljer DU?

OnsdagsKONFA  - Inställd våren 2021 på grund av corona.
Gruppen för dig som vill träffas efter skoltid. Vi ses varannan onsdag, med start i slutet av oktober. Vi tittar på film, pratar om livet och funderar på hur tro, hopp och kärlek kan se ut. Istället för att åka bort på läger har vi en helg tillsammans under våren. Konfirmationsdagen är i april, i Stora Tuna kyrka.
Plats: Hagakyrkan
Kontaktperson: Erik Dåverud, tel. 0243-771 38
erik.daverud@svenskakyrkan.se

City-KONFA
Ett centralt, kreativt alternativ för dig som gillar lite galenskap. Vi möter frågor genom musik, bild och film – kanske kan vi skapa något tillsammans. Stora och små frågor får lika stor plats och du får ta liten eller stor plats i gruppen. Det är gemenskapen som är det viktiga. Konfirmationen sker den 19 september i Stora Tuna kyrka.
Plats:
Kvarnsvedens kyrka
Kontaktperson: Jenny Hjelm Församlingspedagog, tel. 0243-771 37
jenny.hjelm@svenskakyrkan.se

Mys-KONFA
Ett uppskattat alternativ där vi fokuserar på gemenskap, vänskap, mys, roliga upptåg och givetvis samtal om stort och smått. Konfirmationen sker den 19 september i Stora Tuna kyrka.
Plats: Stora Tuna prostgård
Kontaktperson:  Marina Ander, tel. 0243-771 36
marina.ander@svenskakyrkan.se

Gemensamt för CityKONFA och MysKONFA:
Vi träffas huvudsakligen under de tre första veckorna av sommarlovet, men kommer även ses några gånger under våren.

Vill du hellre skriva ut denna information i pdf-format så klicka här.

Lena, Marina, Jenny och Erik. Här är vi som har hand om dig under din konfirmation. Tillsammans med präster och konfirmationsassistenter gör vi din konfirmationstid till ett minne för livet.

Vill du veta mer?

Du är alltid välkommen att kontakta någon av ledarna och fråga!