Dop, Konfirmation & Vigsel

Kyrkan finns där genom hela livet.

Boka lokal för dopkaffe eller bröllopsfest

OBS! Under Coronatid är det inte möjligt att boka församlingshem för dop- eller bröllopsfest. Detta gäller tillsvidare.

Bokning av församlingshem vid dop- och vigselgudstjänster sker hos pastorsexpeditionen tel. 0243-771 01

Läs mer om lokaler för uthyrning

dop

Tider för dop i våra kyrkor och kapell är lördagar klockan 15, 16 eller 17 samt på söndagar i eller i anslutning till gudstjänsten. Dop kan också ske i hemmet.

Närbild på ett dopbarn.
Bild: Magnus Aronsson/IKON

Drop In-dop

Någon gång under året erbjuder vi även Drop In-dop i Stora Tuna kyrka, se annons i bl.a. annonsbladet, facebook mm.

Mer information om dopet

Konfirmation - Inte som du tror

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om tro, livet och det du tycker är viktigt.

Mer information om konfirmation

Vigsel

Svenska kyrkan i Borlänge erbjuder vigsel och välsignelse över redan ingånget äktenskap.

Siluetten av ett kyssande brudpar i en dörröppning.
Bild: Anneli Dufa/IKON

Drop In-vigsel

På alla hjärtans dagen erbjuder vi även Drop In-vigsel i Stora Tuna kyrka.

Mer information om vigsel