Foto: Svenska kyrkan Borlänge

DELA BÖRDAN – ATT FÅ BÄRHJÄLP

Anna Hartwig, präst skriver:

Tala är silver, tiga är guld. Nog kan det vara viktigt att välja sina ord men ordspråket kan ibland också göra mig lite ledsen när jag tänker på alla de människor som bär sin livsberättelse, sina bekymmer, sina tankar och funderingar alldeles i ensamhet. Det kan ofta bli ganska tungt.
Jesus säger; bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag. Det finns något befriande i de orden, när vi delar det som fyller och tynger våra hjärtan med någon annan så händer det något och ofta känns det lättare efteråt. Min erfarenhet är att vägen ur sorg, skam och bekymrade hjärtan går genom att dela den med andra. Det finns en styrka i sårbarhet som blir till kraft i tillsammanshet.
Till Samtalsakuten är du välkommen för att dela det du bär på, få vända och vrida på dina tankar och funderingar, lätta ditt hjärta och få lite bärhjälp i det som tynger dig.

Anna Hartwig, präst

Blott i det öppna har du en möjlighet. Låser du om dig kvävs och förtvinar du. Ut i det fria skall du med Herren gå. Kraften fullkomnas mitt i din svaghet då.

Sv. ps. 90.