Biskopsvisitationen är avslutad för denna gång.

En vecka fylld av fina möten, engagemang, reflektion och framtidshopp.

Efter en givande vecka med många fina mötet så är visitationsveckan nu avslutat.
Avslutningen firades med en välbesökt mässa i Stora Tuna kyrka söndagen den 1 oktober. Stämningen var på topp, körerna sjöng magiskt och Internationella gruppen och flera volontärer var på plats. En vacker stund, på flera plan!

På visitationsstämman efteråt lyfte biskop Mikael Mogren det goda arbetet vi gör i den unika situation Borlänge är i. Trots att kommunen är relativt liten så har vi allt en storstadskommun också har: landsbygd, industri, förorter och allt mitt emellan.
Han pratade om församlingens utmaningar, krympande resurser, ett annorlunda samhälle, klimatkrisen- ja, allt vi står i just nu.

Biskopen uppmanade även församlingsborna att stötta sin församling genom att ta ett aktivt ansvar för de nödvändiga förändringarna:
- Gå till Hagakyrkan så att det blir tryck i gudstjänsterna där.
- Engagera dig lokalt med det du kan bidra med!
Han svarade även på frågor och bejakade sorgen över det som inte finns mer, men pekade också på vägen framåt.

Det har varit en otroligt givande vecka, fylld av engagemang, reflektion och framtidshopp!
Stort tack för besöket biskop Mikael och hela visitationsteamet!