Alla måste hjälpas åt att fördröja och förhindra Coronavirusets spridning

Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Beslutet fattades av regeringen under fredagen (27 mars).

Det innebär att maxantalet besökare i all verksamhet inom pastoratet begränsas till 40 deltagare. Förändringar kan ske med kort varsel.

Maxantal besökare i kyrkor och kapell
Amsbergs kapell 40
Hagakyrkan 40
Jakobs kapell 40
Kvarnsvedens kyrka 20
Stora Tuna kyrka 40
Torsångs kyrka 40
Väster Tuna kapell 40

Maxantal besökare i begravningskapellen
Stora Tuna gravkapell 30
Uppståndelsekapellet 40
Pilgrimskapellet 15
Smälla gravkapell 10

Förhindra och fördröj smittspridning! Håll avstånd 2 meter. God handhygien, hosta i armvecket, stanna hemma om du inte är frisk.

Församlingsverksamheten
Gudstjänster och kyrkliga handlingar (dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster) sker med ändrade förutsättningar. Från och med 2 april är alla gudstjänster inställda. I övrigt är verksamheterna inställda eller förändrade.

Se veckoprogrammet för mer information https://www.svenskakyrkan.se/borlange/veckoprogram

Pastorsexpeditionen
Pastorsexpeditionen är fr. o. m. onsdag 18 mars stängd för besök. Detta gäller tillsvidare.
Vid frågor: Ring 0243-771 01.
Se även information på pastoratets hemsida www.svenskakyrkan.se/borlange

Samtalsakuten
Samtalsakutens verksamhet är öppen för människor som befinner sig i någon livskris snabbt skall få komma till stödsamtal.
Alla samtal sker utan journaler eller annan form av dokumentation och samtalen skyddas av tystnadsplikt.
Tid för samtal bokas via telefon 0243-126 06. Detta gäller även stödsamtal via telefon.

Måndag   kl. 8.15-10.30
Tisdag      kl. 12.45-14.30
Torsdag    kl. 8.15-9.30
Fredag      kl. 8.15-9.30

Jourhavande präst – utökat samtalsstöd
Vid behov – Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar kl. 17.00-08.00, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Det går även att chatta eller skriva digitalt brev.

Sverigefinska telefonjouren Palveleva puhelin förstärker med fler jourmedarbetare, och nås på 020-26 25 00 alla kvällar mellan klockan 21:00 och 24:00.

www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/om-jourhavande-prast

Begravningsverksamheten
Kyrkogårdsexpeditionen är fr. o. m. onsdag 18 mars stängd för besök. Detta gäller tillsvidare.
Vid frågor: Ring 0243-772 01.
Se även information på pastoratets hemsida www.svenskakyrkan.se/borlange

Vi påminner om: God handhygien gäller! Tvätta händerna ofta och använd handsprit.

Telefonnumret 113 13 är ett nationellt informationsnummer om du har allmänna frågor om covid-19.
Läs mer på https://www.1177.se/Dalarna/sjukdomar--besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/

se även https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransning-sammankomster