Vill du öppna ditt hem för en tonåring?

Vi söker familjehem, faddrar och volontärer, och månadsgivare.

Det handlar om ensamkommande ungdomar som har varit i Sverige i ca två år och nu fyllt 18 år. Då upphör kommunens ansvar för dem och de kommer att skickas iväg till asylboenden på en annan ort. Deras önskan är att få bo kvar här i Borås.

Nu vädjar vi till dig som kan öppna ditt hem för en tonåring, så att den trygghet i form av skola, kompisar och föreningsliv som tonåringen har haft här i Borås under lång tid inte försvinner. Risken finns att tonåringen annars blir bostadslös.

Vi söker familjehem, faddrar och volontärer, och månadsgivare. Behovet är brådskande när kylan nu börjar komma. All hjälp är till hjälp.

Är du intresserad eller har frågor, kontakta lennartfrejd@telia.com eller kamal@bezr.se.

Agape Borås

Tillsammans med Borås Stad har vi gått samman i ett partnerskap under namnet Agape Borås: RFSL Borås Sjuhärad, Svenska kyrkan i Borås, Pingstkyrkan, EFS, Röda Korset, Rädda Barnen, Elfsborgs IF, Refugees Welcome.