Stöd och råd

Kyrkans diakoni är omsorgen och tjänsten för medmänniskan. Det är vår önskan att få vara till stöd för dig som behöver stöd, hjälp och/eller lever i en utsatt situation.

Stödet kan vara rådgivning, samtal eller kanske praktisk hjälp med att hitta rätt bland andra insatser eller stödfunktioner som finns i vårt samhälle. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Välkommen att ringa till Diakonicentrum i Borås, tel. 033-17 95 22, så får du på en gång kontakt med en diakon, eller skicka e-post till Diakonicentrum.

Läs mer om vad vi kan göra för dig i menyn eller längre ner på den här sidan. Är du intresserad av att tillsammans med andra få fördjupa dig i ett ämne, samtala, be, dansa eller umgås, se vårt kalendarium för olika aktiviteter.

Stöd gärna det diakonala/sociala arbetet här i Borås!

Gör det genom en gåva, antingen till bankgironummer 5079-2159, där du märker inbetalningen "Gåva till diakonin", eller till Swish-nummer 123 608 48 42. Tack för din gåva! Skriv ut ett gåvogram.

Om du vill ge en gåva till diakoni i samband med en högtidsdag eller i stället för blommor till begravning, kontakta Gunilla Johansson, församlingsadministratör, tel. 033-17 94 49.

Du kan även köpa gåvokortet Hjälpkassen och bidra till att någon behövande får mat. Här finns mer information om Hjälpkassen.

Fakta om diakonernas emblem

Diakonemblemet är ett officiellt vigningstecken för diakoner i Svenska kyrkan, en symbol för uppdraget, formgivet 1960.

Emblemets symbolik
  • Ringen: Du är omsluten av Gud och finns i den världsvida gemenskapen i Kristus.
  • Korset: Jesu Kristi död, uppståndelse och försoning är det centrala.
  • Duvan: Duvan med den friska olivkvisten påminner om duvan som lämnade Noas ark och återvände med budskap om liv.

Diakonen ska förvalta emblemet fram till sin död och därefter ska det återlämnas.