Möten som förändrar

"Var kommer barnen in?" Politiker möter ungdomar i Gustav Adolfs kyrka den 31 oktober kl. 19:00.

”Var kommer barnen in?”

Kommunalråden Annette Carlson och Malin Carlsson möter tillsammans med politikern Anna Svalander ungdomarna Nathalie Gillberg, Fabian Lundell, Petter Björkman och Edvin Dahlberg för ett samtal utifrån FN: s barnkonvention om alla barns rätt till andlig utveckling. Vilka rättigheter och möjligheter till detta har barnen i Borås?

Samtalsledare är Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund. Barnkörerna Tonfiskarna och Sofias Änglar under ledning av Sofia Falk medverkar. Efter samtalet inbjuds det till mingel med tilltugg. Välkommen!

Tisdagen den 31 oktober kl. 19:00 i Gustav Adolfs kyrka

I samarbete med Borås Tidning.

Bordssamtal i Gustav Adolfs kyrka

Tisdagar jämna veckor kl 18-20. Terminsstart den 5 september. Se kalendariet för mer information. Leds av Gunilla Andersson, präst.

"Luther" i Brämhults församlingshem

Varannan torsdag jämna veckor kl 13:15. Terminsstart den 21 september. Se kalendariet för mer information. Leds av Rose-Mari Grahn, diakon.

2017 är Reformationsåret!

Den 31 oktober 2016 inleddes Reformationsåret, som uppmärksammar att det är 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten i Wittenberg, Tyskland.

Samma dag kom påven Franciskus till Lund för att delta i jubileumsfirandet.

Det var starten på ett år som är fyllt med stora nationella arrangemang, till exempel teologifestival och reformationsvecka i Uppsala, Världens fest i Västerås och reformationstema under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, och lokala arrangemang här i Borås. Håll utkik efter Luther!

Läs mer om Reformationsåret 2017.