Nyårsklanger från Gustav Adolfs kyrka

Klassiska pärlor, blandat med visor, musikal- och filmmusik. Inspelning från nyårsafton 2020

På tröskeln till ett 400-årsjubileum: klassiska pärlor blandat med visor, musikal och filmmusik

Alltsedan 1906 har Gustav Adolfs kyrka varit en välkänd siluett i Borås stadsbild. När vi nu står på tröskeln till stadens 400-årsjubileum passar det väl bra med ord, sång och musik från en av Borås mest kända byggnader!

Programmet kommer att innehålla klassiska pärlor, blandat med visor av bl.a. Taube, ”Gabriellas sång” ur filmen ”Såsom i himmelen samt filmmusik av den världsberömde Italienske kompositören Ennio Morricone.

Nyårsklangerna framförs av en ensemble bestående av musikdirektör Margaretha Skoglund, som dels är sångsolist och dessutom spelar på kyrkans magnifika orgel. Övriga musikanter är Göran Åhlfeldt, piano; Per Lundin, violin; Janne Manninen, bas samt Torbjörn Lidh, slagverk.

Boråsambassadör Jan Hjalmarsson sjunger, spelar cello och presenterar den musikaliska nyårsmeny!