Foto: Magnus Aronson/Icon

Med anledning av coronaviruset

Tillsammans gör vi det vi kan för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Från och med söndag 22 november ställer vi om verksamheten på grund av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än åtta deltagare.

En begränsning på max åtta personer innebär att vi får vara kyrka på nya sätt. Vi prioriterar enskilda kontakter, digitala lösningar och att inte bidra till smittspridning.

Digitala gudstjänster

kalendern  och under webbgudstjänster hittar du mer information om digitala gudstjänster och övrig verksamhet som är öppen.

Öppna kyrkor

Välkommen in för en stunds stillhet och möjlighet att tända ljus. Begränsning finns på max åtta personer i kyrkan samtidigt. Se öppettider i kalendern.

MEDITATIONSVANDRINGAR

Du kan gå en meditationsvandring vid våra kyrkor. Det är ett annat sätt att fira gudstjänst samtidigt som rörelse läggs till gudstjänstens olika moment. Ta dig till kyrkporten, där får du fler instruktioner. Meditationsvandringen uppdateras med en ny text varje helgdag. Du kan gå den på egen hand eller tillsammans med någon, på behörigt avstånd.

Dop, bröllop och begravning

Trots begränsningen kan du fortfarande boka dop och och vigsel. Läs mer här, du kan också boka dop och vigsel via webben.

När någon nära har avlidit är det viktigt att få ha begravning relativt snart, inte minst för sorgearbetet. Här kan du läsa mer om hur man kan göra vid en begravning i tider av coronaviruset.

Mathantering

Matservering i förskolan fortsätter som vanligt.
Du som hyr våra lokaler har själv ansvar för din verksamhet/servering.

Tillhör du någon riskgrupp? Vi hjälper dig med inköp

Svenska kyrkan i Borås samverkar med kommunen för att hjälpa personer i riskgrupp att handla. Kontakta Borås Stad, tel. 0734-32 79 91, om du behöver hjälp. Välkommen att höra av dig! Läs mer på Borås Stads hemsida.

Välkommen att ringa!

Om du vill dela din oro eller funderingar med någon, är du välkommen att ringa Svenska kyrkan i Borås, 033-17 94 00, under helgfria vardagar kl. 9-12, 13-16. Fråga efter en diakon eller präst. Annan tid kan du kontakta Jourhavande präst.