Vigselringar och droppar i vatten

Drop in - vigsel och dop

Den 1 juli och 12 augusti kl. 16-19 i Caroli kyrka och församlingshem

Livet står inte på paus! Inte kärleken heller! Kanske hade ni stora planer för dopet eller bröllopet som grusades, eller så har ni redan tänkt er ett litet sammanhang. Välkommen till en drop in-dag för dop, bröllop och välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap. Du kan viga dig eller döpas mellan kl. 16-19.

Vigsel, välsignelse och dop kan hållas i Caroli kyrka, i en församlingssal eller i kapellet i församlingshemmet. Kapellet kan, på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd, inte ta emot några gäster utöver brudparet eller dopfamiljen.

Anmäl er i receptionen på Skolgatan 1 när ni kommer.

Har ni gäster med er erbjuder vi förutom kyrkan också vigsel och/eller dop utomhus, för att med anledning av coronaviruset kunna följa rekommendationerna om avstånd. Vi som arbetar följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

FÖR BRÖLLOP:
Vi ser till att det finns bröllopsvittnen på plats. Vigseln tar ca en timma, inklusive administration och vigselsamtal. Ta med giltig hindersprövning och legitimation. Ni kan ordna intyg om hindersprövning hos Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader.

Vigseln är avgiftsfri om minst en av er är medlem i Svenska kyrkan. Om ingen av er är medlem kostar det 500 kronor som vi fakturerar.

Om ni undrar över något, kontakta bokningscentralen på tel. 033-17 94 00.

FÖR VÄLSIGNELSE:
Tag med legitimation. Minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

FÖR DOP:
Dopet ger medlemskap i Svenska kyrkan och vi behöver ditt personnummer och legitimation. Vid dop av omyndig behövs vårdnadshavarnas samtycke.

Det behövs ingen speciell klädsel men för den som önskar finns dopklänning som passar barn upp till ca 6 månader att låna, med olika färger på band. För tonåringar och vuxna finns vita kåpor.

Ingen föranmälan behövs, men om du har frågor, kontakta bokningscentralen, tel. 033-17 94 00.

Läs mer om vad vi erbjuder och ta del av övrig praktisk information om bröllop och dop.