Dop, bröllop och begravning med anledning av coronaviruset

Välkommen att boka dop, vigsel och begravningar även i dessa tider.

Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max antal personer och om personer i riskgrupper. Därför kan det vara lämpligt att träffas i den närmaste familjen eller kretsen. Vill ni som familj filma eller själva sända det via någon digital tjänst går det bra.

Dop och vigslar går också att redan nu boka till hösten. En möjlighet är att ha akten nu och festen längre fram. Man kan döpas vid vilken ålder som helst. Här kan du boka dop (länk) och här kan du boka vigsel (länk). Du kan också ringa bokningscentralen, tel. 033-17 94 00 vardagar kl. 9-12, 13-16.

Begravning är viktigt, inte minst för sorgeprocessen, att den kan ske i relativt nära anslutning till dödsfallet.

För att minska risken för smittspridning kan man boka någon av våra större kyrkor och kapell. Det är även möjligt att ha dessa högtider utomhus. På kyrkogården finns ett flyttbart tak som man kan sätta upp vid graven om man önskar ha akten där.

Är du osäker på hur du ska göra kan du ringa till en av våra präster. Vi finns tillgängliga på tel. 033-17 94 00 vardagar kl. 9-12, 13-16. Här finns kontaktuppgifter (länk).

Här kan du läsa mer om begravningar i coronatider (länk). Du kan också läsa mer om begravningar här i Borås (länk).