Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Sommarmusik

Som vanligt bjuder vi på ett rikt musikprogram under sommarmånaderna. Sjung allsång, gå på orgelkonsert eller njut av musik i Boo kapell.

ALLSÅNG

Kom och sjung tillsammans med duktiga musiker och sångglada församlingsbor. Vi träffas i Mariasalen i Kyrkans hus, och kvällen avslutas med fika.

26 juni ”Hör min bedårande sommarvals” Jazziga toner under ledning av Maria Westerlund. Ted Hector flygel, Emil Eriksson kontrabas, Johan Westerlund trummor.
10 juli ”Allsång i folkton” Lotta Lindgren, sång, viola och piano, Simon Stålspets, gitarr, mandolin och munspel.
24 juli ”Vad har hon nu hittat på?” Barbro Bexander med gäster.
7 augusti ”En svängig allsångskväll!” Tillsammans med kontrabasisten Oskar Schönning, pianisten Jacob Molander och Thérèse & Filip Hamber.

Onsdagar kl 19.00 Kyrkans hus, Orminge C

MUSIKCAFÉ

Musikcafé i Duvan och Boo kyrka, fyra onsdagskvällar i juli och augusti.
Det blir ett varierat program med olika musiker, solister och genrer. Musikprogrammet startar kl 19.00 och avslutas med fika. Ceremonilokalen Duvan hittar du bredvid Boo kyrka, med sagolik utsikt över Sågsjön.

3 juli ”Körkonsert” A cappellakonsert med svensk körlyrik och visa. Sångkvartett: Ida Zackrisson, Therése Hamber, Martin Åsander och Filip Hamber. Duvan.
17 juli ”Från barock till nutid” En spännande musikresa där tysk barock- möter fransk romantisk- och nutida orgelmusik. Gundega Novotny spelar verk av N. Bruhns, D. Buxtehude, F. Mendelssohn, L.Vierne, C. Franck, samt nutida lettiska kompositören P. Vasks. Boo kyrka.
31 juli ”Monicas vals” Rebecka Ravik med band spelar svensk pop, soul och jazz.
Musiker: Jonathan Alfredsson flygel, Magnus Ahlgren bas, Johan Westerlund trummor. Duvan.
14 augusti ”Stämning” Klassiskt, folkligt och lite annat. Helena Engardt, sång och flygel. Anders Modigh, cello. Boo kyrka.

Onsdagar kl 19.00 i Duvan och Boo kyrka

MUSIK I SOMMARKVÄLL

Boo kapells vänner bjuder in till musikaliska augustikvällar med stöd av Nacka kommun och Boo församling. Efteråt serveras kaffe, te och saft på kyrkbacken.

4 augusti ”Bach och annan Barock” med Lode van den Eynde, blockflöjt och
Mayumi Kamata, cembalo
11 augusti ”Rysshärjningarna på Ostkusten sommaren 1719 med tonvikt på Slaget vid Stäket” med Magnus Ullman, författare, föreläsare och advokat.
18 augusti ”Stråktrioprogram” med Alf Westelius och medlemmar ur Nacka
Kammarorkester
25 augusti ”I Stillhetens Rymd” Sång och musik med inspiration från Dag
Hammarskjölds ”Vägmärken”. Carl Dahlbäck, Helén Västberg, sång, piano och
gitarr, Christina Wirdegren Alin, cello. Recitation Peter Lygon.

Söndagar kl 18.30 Boo kapell