Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Retreat

Retreatdagar erbjuder möjligheter till stillhet och eftertanke i en kristen gemenskap.

Under en retreat delar deltagarna en dags tystnad och stillhet med varandra. Det kan bli en skön stund att bära med sig vidare ut i vardagen.

Ignatiansk retreat är en tyst retreat med personlig vägledning genom ett samtal under dagen med en medvandrare. Retreaten är en inbjudan till att lära känna Guds kärlek. Dagsprogrammet presenteras vid ankomsten och ska ses som ett erbjudande.

Ignatius av Loyola (1491-1556) lärde genom erfarenhet att känslor, tankar och inre stämningar har betydelse för vårt andliga liv. Genom att betrakta det som sker och genom att ställa sig frågan: "Vad är min djupaste längtan? Vad längtar jag efter i mitt liv?" upptäckte han mer av Guds närvaro mitt i livet. I dag är tid en bristvara. Ändå är tid det enda vi med säkerhet kan säga att vi har. Tiden delar vi med alla andra människor. Tiden som tickar och går.

Men det finns en annan tid också. En tid som inte går att mäta med klockor och kalendrar. Det är den tid som är nu, i just det här ögonblicket. Den tid vi kan erfara i sällsamma stunder av närvaro.

RETREATDAG
Lördag 18 mars kl 9.00-16.30 i Kyrkans hus.
Anmälan till Eva Broo eller Pia Guillard senast 13 mars
Kostnad: 100 kr, frukost och lunch ingår.

Pia Guillard

Eva Broo