Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Handla i vår Rättvisebutik

I vår Rättvisebutik i Kyrkans hus kan du handla saker som gör dig själv och andra gott.

Oavsett om du är du på jakt efter något till farmor, mamma eller barnbarnen har du kommit rätt. I vår affär, som nästan liknar en gammaldags handelsbod,  finns mycket att välja mellan och oftast till väldigt bra priser.

Affären ligger på entréplanet och i den hittar du utvalda produkter från Sackeus, Fairtrade, IM (Internationell människohjälp) och flera andra bra leverantörer.

Ditt köp gör skillnad
När du handlar i vår Rättvisebutik bidrar du till att hjälpa producenter i utvecklingsländer som ofta har begränsade resurser och  svårt att hävda sig på världsmarknaden.

För att kunna agera där, och sälja sina produkter, tvingas de pressa sina priser, sänka kraven på arbetsförhållanden samt sälja via flera mellanhänder som själva tar en stor del av förtjänsten. Detta leder till att många inte får tillräckligt betalt för sitt arbete och därmed inte kan försörja sig själva, sin familj och utveckla sitt lokalsamhälle

Det är mot denna bakgrund rättvis handelsrörelsen har vuxit fram. Genom att främja en handel där människan och lokalsamhällets utveckling sätts i centrum kan fattigdom och social utslagning undvikas. Rättvis handel är inte bistånd -  det är ett handelssamarbete mellan producenter, importörer, butiker och konsumenter, som präglas av öppenhet, ömsesidighet och respekt för alla parter. Rättvis betalning, goda arbetsförhållanden, långsiktighet, respekt för mänskliga rättigheter och för miljön möjliggör på sikt ekonomisk och social utveckling.

Så i vår butik behöver du inte få dåligt samvete, snarare att ju mer du handlar desto bättre är det.

I videon nedan visas ett urval av alla de rättvisemärkta varor som finns i vår Rättvisebutik. Välkommen in!