två tjejer i samtal på en parkbänk

Prata med någon

Välkommen att ta kontakt med församlingens präster om du vill prata. De har tystnadsplikt och samtalet kostar ingenting.

Har du det jobbigt hemma, vet inte vad du vill göra i livet eller har du frågor om Gud? Eller behöver du bara någon att prata med. Samtalen med en präst kan handla om små eller stora saker.

Det du säger får inte föras vidare

Det du berättar för prästen får inte sägas någonstans. Tystnadsplikten gäller när ni sitter i ett rum och pratar tillsammans. Den gäller däremot inte om ni ses och pratar i affären eller på stan, i vardagliga samtal.

Boka ett samtal

Hur gör man då om man vill boka ett samtal?

Det är super enkelt! Du kan kontakta vår ungdomspräst Julia:
Mejla julia.andersson@svenskakyrkan.se, ring 0738-117439 eller ta kontakt på Snapchat @by_julius.

Prata med jourhavande präst

Behöver du prata med någon på kvällen eller på natten? Jourhavande präst finns på telefon 112 klockan 22.00-06.00.