Vi söker en relationsbyggande församlingsassistent/ fritidsledare!

Är du en trygg pedagog med förankring i kristen tro? Är relationsbyggande ditt främsta kännetecken och drivkraft? Hos oss finns nu en riktigt spännande tjänst där du får bidra till vårt arbete med barn och familjer i Saltsjö-Boo!

Boo församling ligger i Nacka kommun som befinner sig i en mycket expansiv fas med stor inflyttning. Här arbetar 45 personer. Vid sidan av gudstjänster, dop, vigslar och begravningar i vackra Boo kyrka äger församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum samt i Kummelnäs och nybyggnadsområdet Tollare.

Vi arbetar målmedvetet för att vara en hållbar arbetsplats. Med medarbetarskapet i fokus skapar vi gemensamt en härlig miljö att arbeta i. Boo församling är en arbetsplats med många skratt, mycket driv, transparens i beslutsvägar, ordning och reda, och gott om plats för goda idéer och nya utmaningar som får oss att växa. Det är en lyckad kombination.

Att arbeta hos oss kommer att erbjuda dig stora möjligheter till utveckling och utmaningar!

Om tjänsten

Tjänsten innebär att arbeta med åldersgruppen 0- 12 år med fokus på de yngre barnen och deras föräldrar. Vi har verksamhet i Orminge centrum, Kummelnäs och i Tollare.

Arbetsuppgifterna består främst i att ingå i den öppna verksamheten för föräldrar som är hemma med sina små barn. Ibland kallas det öppen förskola, hos oss heter det Mötesplats för barn och föräldrar. Vi leker, fikar, sjunger och har en kortare andakt vid varje träff. I Minstingen möter vi de allra yngsta med sina nyblivna föräldrar.

I arbetet ingår även att tillsammans med kollegor driva eftermiddagsverksamhet för åldrarna 7-12 år. Café 56 är vårt nyöppnade eftermiddagshäng i Tollare för de som går i klass 5 och 6 och i vår dramagrupp Drama DAX lär vi barnen att ta plats och våga stå på scenen. Vi avslutar terminen med en föreställning.

Vi följer kyrkoåret i alla våra verksamheter och alla grupper är tydligt kopplade till vårt Gudstjänstliv där vi sluter upp i antingen Himmel & Pannkaka 1 fredag/månaden för våra yngsta besökare och familjegudstjänsterna 1 sön/månaden.

Om arbetslaget

Arbetslaget leds av en församlingspedagog och är ett kreativt och mycket kompetent gäng. Vi är drivna, ambitiösa och strukturerade och vi tar vårt uppdrag på största allvar. Samtidig har vi enormt roligt på jobbet och rycker in där det behövs.

Teamet är oerhört viktigt för oss vilket innebär att vi utvecklar, planerar, genomför och visionerar tillsammans och vi låter varandra få ta lite extra plats där vi har våra styrkor.

Om dig

Vi söker dig som är pedagog och som har erfarenhet av arbete med yngre barn. Du är medlem i Svenska kyrkan och är väl förankrad i kyrkans tro och tradition.

Du är fritidsledare, förskollärare, lärare, församlingspedagog eller församlingsassistent med fokus på de yngre barnen. Vi använder sång och musik i många av våra verksamheter så det är en fördel om du gillar att sjunga och spela något.

För att trivas hos oss är du en prestigelös teamspelare som gillar att jobba och som på många sätt bidrar till idéer och genomförande och till ett gott samarbete. Du är öppen, pedagogisk och inbjudande med en hel del energi.

Vi arbetar med att bygga relationer med både barn och föräldrar och är måna om att hitta rätt person och lägger därför mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har B- körkort.

Vad vi erbjuder

Förutom att vi ständigt arbetar för att vara en riktigt bra arbetsplats så är du en viktig person för oss. Löne- och utvecklingssamtal är självklarheter, liksom att ta dina behov av utveckling, utmaningar och lärande på allvar. Du erbjuds även friskvårdspeng, hälsoprofil, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Alla medarbetare inbjuds till olika trivselaktiviteter i syfte att stärka hela teamet. Vi tycker även att det är viktigt att fira - både varandra och uppnådda framgångar så det gör vi gärna och ofta!

Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv. Därför planeras din inarbetade ledighet in i dialog med dig.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Det finns bostad om du vill

Församlingen äger en hyresfastighet i anknytning till kyrkan, nära Sågsjön. Där finns möjlighet att hyra en lägenhet på ca 63 m2 om behov finns.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Viss helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Lön

Individuell lönesättning

Facklig kontaktperson
Christer Zetterberg, Vision: christer.zetterberg@svenskakyrkan.se