Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Vi söker en prästkrage!

Vill du vara med i arbetet att utveckla Boo församling för framtiden? Hos oss finns nu en riktigt spännande tjänst ledig- välkommen att bidra till vårt fantastiska ungdomsarbete och till ett professionellt och hjärtligt medarbetargäng i Boo församling!

Om Boo församling
Boo församling är en växande församling i Nacka kommun med pågående expansion och inflyttning. Idag bor här drygt 30 000 människor varav ca 20 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

I Boo församling arbetar drygt 40 personer. Vid sidan av gudstjänster och förrättningar i vackra Boo kyrka äger den största delen av församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum. Vi har även verksamhet på några mindre platser i området, bl.a. Kummelnäs och Tollare, ett nytt bostadsområde som är under framväxt.

Boo församling är i ett spännande skede vad gäller utveckling av våra verksamheter och för detta behöver vi engagerade, ansvarsfulla och nyfikna medarbetare. Under de senaste åren har församlingen arbetat med organisationsutveckling, målstyrning och planering och haft stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö. Vi tror att tillit till medarbetarnas kompetens skapar relevant och bra verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats med medarbetarskapet i fokus där ansvar, goda idéer och engagemang förväntas och uppmuntras. Vi har ett högt utvecklingstempo och strävar framåt!

Boende
Församlingen äger en hyresfastighet i anknytning till kyrkan, nära Sågsjön. Där finns möjlighet att hyra en trea på 79 m2 om behov finns.

Visionen
I arbetet med församlingsinstruktionen var det två rörelser som särskilt lyftes fram: rörelsen närmare Gud och rörelsen ut i samhället. Detta formulerades i följande vision för Boo församling:

”Boo församling vill leda människor till en gemenskap med Gud, genom Jesus Kristus, som får kärleken och omsorgen att växa på livets alla områden.”

Visionen kan liknas vid att kyrkan ”andas”. En inåtandning – som leder närmare Gud, och en utåtandning – som för ut i världen. Alltid utifrån ett tydligt centrum i Jesus Kristus. Som medarbetare i Boo församling förväntas du dela denna vision.

Om arbetslaget
Den här tjänsten har sin placering i ett kreativt och härligt prästarbetslag som leds direkt av kyrkoherden. Vi är ett väl fungerande team som arbetar och utvecklas tillsammans mot gemensamma mål. Vi har prästmöten varannan vecka där vi tillsammans planerar och utvecklar verksamheter, samtalar om teologi och vårt uppdrag och ber tillsammans. Vi är ambitiösa och strukturerade och vi tar vårt uppdrag på största allvar. Samtidig har väldigt roligt tillsammans och tar och delar generöst med oss av vår kunskap och våra erfarenheter.

Om tjänsten
Tjänsten har viss inriktning på undervisning för ungdomar. Det innebär att du är en del av vårt konfirmationsarbetslag samt att du emellanåt undervisar på BLUB- ungdomsledarutbildningen och BOOST- vår fördjupningsmöjlighet för ungdomar som vill veta mer om kristen tro. Till din hjälp har du ett gäng fantastiskt duktiga och erfarna kollegor som bidrar med goda idéer och mycket energi.

I tjänsten ingår även traditionella uppgifter som gudstjänster, förrättningar och andakter. Huvudgudstjänsten och förrättningsgudstjänsterna firas i Boo kyrka medan veckomässor och andakter främst äger rum i Kyrkans Hus (Orminge centrum). Vi har stor öppenhet för nya sätt att vara kyrka, vilket bl.a. lett till mötesplatserna ”Himmel och pannkaka” (vardagsgudstjänst) samt ”Mer av Söndag” (cafégudstjänst).

Vigd präst i Svenska kyrkan.

Personliga förmågor
Vi söker dig som är utåtriktad och verkligen gillar att möta människor, skapa nya kontakter och bygga nätverk. Du är duktig på att samarbeta med andra och är flexibel och prestigelös i ditt arbete. Du är ansvarfull, bra på att planera, ser helheter och har en naturlig initiativförmåga som hjälper verksamheten framåt- både som arbetslag och församling. Självklart klappar ditt hjärta särskilt för ungdomar!

Vi är måna om att hitta rätt person och lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad får du av oss?
Din utveckling är viktig för oss och behovet av kompetensutveckling och nya utmaningar tas verkligen på allvar. Av oss får du även friskvårdspeng, hälsoprofil, kontorsmassage, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Vi har regelbundet generösa trivselaktiviteter där alla medarbetare bjuds in.

Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv. Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Lön
Individuell lönesättning

Facklig kontaktperson
Christer Zetterberg, Vision: Christer Zetterberg