Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Vi söker en präst!

Vill du vara med i arbetet att utveckla Boo församling för framtiden? Hos oss finns nu en riktigt spännande tjänst ledig- välkommen att bidra till vårt fantastiska ungdomsarbete och till ett professionellt och hjärtligt medarbetargäng i Boo församling!

”Boo församling vill leda människor till en gemenskap med Gud, genom Jesus Kristus, som får kärleken och omsorgen att växa på livets alla områden.”
Församlingens vision” - hämtad ur FIN 2014.

Om Boo församling
Boo församling i Nacka kommun är en växande och mycket väl fungerande församling med 30.000 invånare. Vi är ett drygt 40-tal medarbetare, varav merparten har sin arbetsplats i ”Kyrkans hus”, som ligger mitt i Orminge centrum. Församlingen firar sina gudstjänster främst i Boo kyrka, men också i Boo(-) och Kummelnäs kapell samt i Kyrkans hus.

Om tjänsten
I grunden är detta en prästtjänst med traditionella uppgifter så som gudstjänster, förrättningar och andakter. Tjänsten har viss inriktning på undervisning för ungdomar, vilket innebär att du ingår i både vårt präst- och (konfirmandarbetslag samt att du emellanåt undervisar i vårt ungdomsarbete. Till din hjälp har du ett gäng fantastiskt duktiga och erfarna kollegor som bidrar med trygghet, rutiner, goda idéer och mycket energi.

Om dig
Du som söker är självklart präst i Svenska kyrkan. För att trivas i den här rollen är du en prestigelös teamspelare som på många sätt bidrar till ett gott samarbete. Du är pedagogisk och känner dig trygg med att undervisa ungdomar. Om du dessutom har ett hjärta för kyrkans internationella arbete är det en bonus. Vi är måna om att hitta rätt person och lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Boende
Församlingen äger en hyresfastighet i anknytning till kyrkan, nära Sågsjön. Där finns möjlighet att hyra en trea på 79 m2 om behov finns.

Vad vi erbjuder
Din utveckling är viktig för oss och behovet av kompetensutveckling tas på allvar. Av oss får du även friskvårdspeng, hälsoprofil, massage, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Vi har regelbundet trivselaktiviteter där alla medarbetare bjuds in. Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv. Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Lön
Individuell lönesättning

Sista ansökan 20 januari. Intervjuer kan komma att ske löpande

Facklig kontaktperson