Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Vi söker en präst!

Vill du jobba i en församling i framkant? Söker du en hållbar arbetsplats? Hos oss finns nu en riktigt spännande tjänst där du får bidra till att utveckla vårt vuxenarbete och bli en del av ett professionellt och hjärtligt medarbetargäng i Boo församling!

Om Boo församling
Boo församling är en växande församling i Nacka kommun med pågående expansion och inflyttning. Idag bor här drygt 30 000 människor varav ca 20 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

I Boo församling arbetar drygt 40 personer. Vid sidan av gudstjänster och förrättningar i vackra Boo kyrka äger den största delen av församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum. Vi har även verksamhet på några mindre platser i området, bl.a. Kummelnäs och Tollare.

Vi arbetar hårt för att vara en hållbar arbetsplats! Med medarbetarskapet i fokus skapar vi gemensamt en härlig miljö att arbeta i. Boo församling är en arbetsplats med många skratt, mycket driv, ordning och reda, och gott om plats för goda idéer och nya utmaningar som får oss att växa. Det är en lyckad kombination!

Om arbetslaget
Den här tjänsten har sin placering i ett kreativt arbetslag bestående av musiker och präster. Arbetslaget leds direkt av kyrkoherden och består av fem präster samt en deltidspräst med finskt fokus. Vi är ambitiösa och strukturerade och vi tar vårt uppdrag på största allvar. Samtidig har vi väldigt roligt tillsammans och delar generöst med oss av vår kunskap och våra erfarenheter.

Om tjänsten
I grunden är detta en prästtjänst med traditionella uppgifter så som gudstjänster, förrättningar och andakter. Tjänsten har en inriktning på undervisning för vuxna. Har du erfarenheter av arbete med Alpha, vuxenkatekumenat, hemgrupper eller bibelstudiegrupper är det en merit. Till din hjälp har du ett gäng fantastiskt duktiga och erfarna kollegor som bidrar med trygghet, rutiner, goda idéer och mycket energi.

Vision
Vår församlingsinstruktion är utgångspunkten för allt arbete i församlingen. För närvarande håller vi på med en revidering av detta dokument. I församlingsinstruktionen tar vi vår utgångspunkt i kyrkoordningen som tydliggör vad som är varje församlings centrum och syfte. ”Kyrkans centrum och livskälla är Jesus Kristus och evangeliet om honom.”, ”Församlingens syfte är att människor ska komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas.”. Boo församling har sedan formulerat detta i en vision ”Boo församling vill leda människor till en gemenskap med Gud, genom Jesus Kristus, som får kärleken och omsorgen att växa på livets alla områden”.

Som medarbetare i Boo församling förväntas du dela församlingens centrum, syfte och vision.

Om dig
Du som söker är självklart präst i Svenska kyrkan. För att trivas hos oss är du en prestigelös teamspelare som på många sätt bidrar till idéer och genomförande och till ett gott samarbete. Du är öppen, pedagogisk och inspirerande i ditt möte med församlingsborna. Vi är måna om att hitta rätt person och lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det finns bostad om du vill
Församlingen äger en hyresfastighet i anknytning till kyrkan, nära Sågsjön. Där finns möjlighet att hyra en trea på 79 m2 om behov finns.

Vad vi erbjuder
Din utveckling är viktig för oss och tas på allvar. Löne- och utvecklingssamtal är självklarheter, liksom en individuell kompetensplan. Av oss får du även friskvårdspeng, hälsoprofil, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Alla medarbetare inbjuds till olika trivselaktiviteter i syfte att stärka teamet. Vi tycker även att det är viktigt att fira - både varandra och uppnådda framgångar.

Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Lön
Individuell lönesättning

Facklig kontaktperson
Christer Zetterberg, Vision: christer.zetterberg@svenskakyrkan.se