Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vi söker en pedagog

Vill du jobba i en församling i framkant? Söker du en hållbar arbetsplats? Hos oss finns nu en riktigt spännande tjänst där du får bidra till vårt ungdomsarbete och bli en del av ett professionellt och hjärtligt medarbetargäng!

Om Boo församling
Boo församling är en växande församling i Nacka kommun med pågående expansion och inflyttning. Idag bor här drygt 32 000 människor varav ca 20 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

I Boo församling arbetar drygt 40 personer. Vid sidan av gudstjänster och förrättningar i vackra Boo kyrka äger den största delen av församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum. Vi har även verksamhet på några mindre platser i området, bl.a. Kummelnäs och Tollare.

Vi arbetar hårt för att vara en hållbar arbetsplats. Med medarbetarskapet i fokus skapar vi gemensamt en härlig miljö att arbeta i. Boo församling är en arbetsplats med många skratt, mycket driv, transparens i beslutsvägar, ordning och reda, och gott om plats för goda idéer och nya utmaningar som får oss att växa. Det är en lyckad kombination!

Om arbetslaget
Den här tjänsten har sin placering i ett kreativt och mycket kompetent gäng som jobbar med åldersgruppen 13-20 år. Hela arbetslaget 0- 18 leds av en verksamhetschef, tillika församlingspedagog med ungdomsinriktning. Präster finns knutna till de olika verksamheterna och det finns ett nära och hjärtligt samarbete.

Vi är ett arbetslag som ständigt vill framåt, mot visioner och drömmar. Med hjälp av din insats får vi tid att kunna göra mer än idag och kanske göra drömmarna till verklighet? Vi är drivna, ambitiösa och strukturerade och vi tar vårt uppdrag på största allvar. Samtidig har vi enormt roligt på jobbet och rycker in där det behövs.

Teamet är oerhört viktigt för oss vilket innebär att vi utvecklar, planerar, genomför och visionerar tillsammans. Vi har alla olika styrkor och där låter vi varandra få ta lite extra plats.

Om tjänsten
Arbete med konfirmander, ungdomsverksamheter och unga ledare står helt i fokus. Häri ingår i regel arbete två kvällar i veckan och en hel del resor och läger (hela veckor och helger). Vi åker bl.a. till Åre och Gotland och har en del övernattningar i vårt närområde. En fantastisk möjlighet för dig som trivs att arbeta lite oregelbundna tider och som ser fram emot att leda verksamhet ute i naturen.

Långa arbetspass ger självklart möjlighet till längre ledigheter på annan tid under terminerna och detta planerar vi tillsammans.

Verksamheterna 13-20 år och din roll
BOOst: Tillsammans med teamet leda och utveckla BOOst som är vår fördjupningsgrupp i kristen tro ”konfa 2.0”!

BLUB: Tillsammans med teamet leda och utveckla ledarutbildningen BLUB. Vi håller på att utarbeta en ny plan för arbetet kring unga ledare där du kommer få en viktig roll och självklart möjlighet att påverka.

Ungdomskvällar: Tillsammans med teamet leda och utveckla ungdomskvällarna på tisdagar.

Skolkyrka: Vara med och bygga upp och utföra samarbete med högstadieskolorna i församlingen.

 

Vision
Vår församlingsinstruktion är utgångspunkten för allt arbete i församlingen.

”Kyrkans centrum och livskälla är Jesus Kristus och evangeliet om honom.”, ”Församlingens syfte är att människor ska komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas.”.

Boo församling har formulerat detta i en vision som vill att du delar:

”Boo församling vill leda människor till en gemenskap med Gud, genom Jesus Kristus, som får kärleken och omsorgen att växa på livets alla områden”.

Om dig
Vi söker en utbildad församlingspedagog alternativt en församlingsassistent med rejäl erfarenhet av arbete med målgruppen.

Den person vi söker drivs av att arbeta nära och med ungdomar, någon som verkligen vill finnas ibland dem. I den här tjänsten kommer det att finnas förväntningar på dig, och självklart arbetstid, för kvalitativt arbete, nära möten och möjlighet att se och följa ungdomar på nära håll.

För att trivas hos oss är du en prestigelös teamspelare som gillar att jobba och som på många sätt bidrar till idéer och genomförande och till ett gott samarbete. Du är öppen, pedagogisk och inspirerande. Du är medlem i Svenska kyrkan och har rejäl kyrklig förankring. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar, läger och lägerkultur.

Som pedagog i ungdomsarbetslaget får vi ett stort förtroende och leder mycket av konfirmandundervisningen.  Vi arbetar som ett team och att bygga relationer med ungdomarna vi möter är en jätteviktig del i vårt arbete. Vi är måna om att hitta rätt person och lägger därför mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi erbjuder
Förutom att vi ständigt arbetar för att vara en riktigt bra arbetsplats för alla så är du en viktig person för oss som arbetsgivare. Löne- och utvecklingssamtal är självklarheter, liksom att ta dina behov av utveckling, utmaningar och lärande på allvar. Du erbjuds även friskvårdspeng, hälsoprofil, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Alla medarbetare inbjuds till olika trivselaktiviteter i syfte att stärka hela teamet. Vi tycker även att det är viktigt att fira - både varandra och uppnådda framgångar så det gör vi gärna och ofta!

Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv. Därför planeras din inarbetade ledighet in i dialog med dig.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Lön
Individuell lönesättning

Facklig kontaktperson
Christer Zetterberg, Vision: christer.zetterberg@svenskakyrkan.se
Tel: 08- 635 33 53

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:

Verksamhetschef, Alexandra Hjelm, 08- 747 66 35, alexandra.hjelm@svenskakyrkan.se


Kyrkoherde, Henrik Roos, 08-747 66 06,
henrik.roos@svenskakyrkan.se 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 15/12 men intervjuer sker löpande.
Skicka in din ansökan idag!

Vi tar endast emot ansökan via e-post: boo.forsamling@svenskakyrkan.se