Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Vi söker en barn-och ungdomsledare

Vi söker dig som nyss har gått ut gymnasiet och vill prova på att jobba ett år i församling!

Vi söker dig som nyss har gått ut gymnasiet och vill prova på att jobba ett år i församling. Dina arbetsuppgifter kommer att ligga i vårt barn- ungdoms- och konfirmandarbete. Av oss får du ett års arbetslivserfarenhet inom många arbetsområden och du får uppleva många spännande möten med människor.

Om Boo församling
Boo församling är en växande församling i Nacka kommun med pågående expansion och inflyttning. Många av de som flyttar hit är barnfamiljer. Idag bor här drygt 30 000 människor och 67 % är medlemmar i Svenska kyrkan.

I Boo församling arbetar drygt 40 personer. Den största delen av församlingens verksamhet finns i Kyrkans hus i Orminge centrum. Boo kyrka är en populär kyrka som omgärdas av en vacker kyrkogård. Utöver detta har församlingen barn- och ungdomsverksamhet på några mindre platser i området, bl.a. Kummelnäs kapell och scoutstugan och vårt härliga Café Tollare.

Vi har ett högt utvecklingstempo och strävar framåt. För detta behöver vi engagerade, drivna och nyfikna medarbetare som vill bidra till nyskapande. Vi vill vara en arbetsplats där goda idéer och nyfikenhet uppmuntras. Allt är möjligt!

Om arbetslaget
Den här tjänsten har sin placering i arbetslaget Barn- och unga där vi möter åldersgruppen 0- 18 år. Arbetslaget består av sex medarbetare och leds av en verksamhetschef.

Om tjänsten
Den här tjänsten har viss tyngdpunkt i församlingens arbete med ungdomar 13- 18 år i form av arbete bland konfirmander, unga ledare och i ungdomsgrupper. Utöver detta kommer du att finnas med i arbetet med yngre barn i form av bl.a. öppen förskola och fritidsverksamhet.

I tjänsten ingår att delta på ledar- och konfirmandläger, vilket betyder en hel del resor och obekväma arbetstider. Du kommer även att arbeta en hel del kvällar och helger. Barnverksamheten ligger framförallt på förmiddagar. Du kommer att hoppa in där det finns behov, vilket gör att ditt arbete är varierat, ständigt föränderligt och att du får uppleva många olika verksamheter och uppgifter. Du kommer att få ansvara för viss enklare administration, likväl som att du är med och planerar och genomför konfirmandläger.

Arbetet som barn- och ungdomsledare kommer att erbjuda dig oändligt med utveckling och utmaningar men samtidigt många skratt och underbara kollegor.

Kvalifikationer
Du har gått ut gymnasiet och är konfirmerad. Du har genomgått någon form av ledarutbildning inom Svenska kyrkan och har rejäl kyrklig förankring. Du har egna erfarenheter av läger och lägerkultur.

Du är självklart medlem i Svenska kyrkan.

Personliga förmågor

Vi söker dig som står stadigt i dig själv och din kristna tro. Du är ödmjuk och ser alla människors lika värde.

Du trivs med att ingå i ett team och samarbeta kring arbetsuppgifterna men tar samtidigt stort eget ansvar och har en naturlig initiativförmåga.

Du är flexibel och prestigelös och hoppar gärna in där det behövs.

Då du i ditt arbete är en representant för församlingen lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under perioden 180827- 190815.

Lön
Lönen för ungdomsledare är 20.900 kr/ månad (2018)

Facklig företrädare
Christer Zetterberg, VISION:
Christer Zetterberg

Tel: 0706 - 67 41 81.

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta:
Andreas Nerelius, Andreas Nerelius

Tel: 08- 747 66 39

Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 180430
Vi tar endast emot ansökan via e-post: Boo församling