Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Vi söker två trädgårds/kyrkogårdsarbetare

Säsongsanställning 100%

Som anställd i Boo församling erbjuds du möjligheten att arbeta i den fina miljö som kyrkan kan erbjuda där många kompetenser och frågor i livet möts! Nu söker vårt gröna gäng på kyrkogården två säsongsanställda kollegor som längtar efter att få ta tag i anläggning, vård och underhåll av en så vacker plats som Boo kyrkogård. Är du dessutom en ansvarsfull, handlingskraftig och glad typ så kommer du trivas hos oss!

Om Boo församling
Boo församling ligger i Nacka kommun. Här arbetar drygt 40 personer i många olika funktioner. Vid sidan av gudstjänster och förrättningar i Boo kyrka så äger den största delen av församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum. Kyrkogårdsförvaltningen och dess medarbetare håller främst till i närheten av kyrkan. Vi bedriver även verksamhet på några andra platser i området.

En strukturerad organisation, transparenta beslutsvägar, tydliga förväntningar på medarbetarna och ett systematiskt arbetsmiljöarbete är viktiga delar i vår framgång. Vi tror att tillit till medarbetarnas kompetens skapar relevant och bra verksamhet!

Om kyrkogården och arbetslaget
Boo har en mycket välhållen kyrkogårdsförvaltning där de senare åren har präglats av många utvecklings- och byggnationsprojekt i form av bl.a. ceremonilokalen Duvan och en mångdubbling av antalet begravningsplatser. Många goda idéer finns till lite mindre och behändiga projekt framöver.

Arbetslaget består i nuläget av sex medarbetare, varav en är kyrkogårdsföreståndare, som leder ett framgångsrikt team där alla förväntas ta stort ansvar för arbetsuppgifterna. En arbetsledare leder det dagliga arbetet. Arbetslaget träffas varje morgon och går igenom dagens arbete men utifrån teamets gemensamma planering arbetar vi oftast självständigt. I en byggnad intill kyrkogården finns personallokaler, maskinhall och här sitter även administrationen.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer på en kyrkogård i form av att underhålla och sköta om planteringsytor, klippa gräs och häckar, plantera blommor och andra växter, gräva rabatter, rensa ogräs, räfsa löv, utföra stenarbeten och gräva gravar. I våra uppgifter ingår även skötsel av bevattningsanläggning, kranvatten och VA- system. I arbetet ingår att använda de arbetsfordon som vi har i verksamheten.

Arbetet på en kyrkogård är omväxlande, både över året och under en arbetsvecka. Du bör tycka om att arbeta ute i alla väder och då vår kyrkogård är kuperad och kräver en del handmaskiner bör du ha god fysik.

Kvalifikationer
Du som vill arbeta hos oss skall vara 18 år fyllda. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du har utbildning och/eller erfarenhet från kyrkogårds, eller park- och anläggningsarbete. Önskvärt är att du har kunskaper om växter och kännedom om trädgårdsmaskiner och att du har behörighet att köra stora maskiner.

Då både muntliga och skriftliga instruktioner är en del av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska. Arbetet är fysiskt krävande så du måste klara en del tunga lyft och monotont arbete.

Personliga förmågor
Du tycker om att arbeta tillsammans med andra men även självständigt under stort ansvar. Det är viktigt att du har ett öga för vad som ska göras och att du utifrån teamets prioriteringar tar ansvar för din del av arbetet. Du bidrar till ett gott samarbete och hjälper till där det behövs. Du är professionell i ditt bemötande och tycker om att möta våra besökare som en del av ditt arbete. Att arbeta på en begravningsplats innebär naturligtvis att man får gräva gravar och att man träffar människor i sorg, vilket måste skötas på ett respektfullt sätt.

Du är noggrann och vill att det ska se välvårdat ut oavsett om du anlägger murar, klipper gräsmattor eller planterar.

Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och besökare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Vad får du av oss?
Av oss får du friskvårdspeng, massage, tillgång till företagshälsovård, trivselaktiviteter med trevliga kollegor, gratis fika & frukt. Vi satsar på din kompetensutveckling som är viktig för verksamhetens framgång.

Vi arbetar ofta in lite arbetstid under veckan så att vi kan sluta tidigare på fredagarna.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsterna är säsongsanställningar om sex månader (det finns eventuellt möjlighet till förlängning någon månad) Tillträdesdatum är flexibelt mars/april.

Självklart har även du som är säsongsanställd rätt till sommarsemester. Den planerar vi tillsammans med arbetslaget så snart du är på plats.

Vi har schemalagd arbetstid.

Lön
Individuell lönesättning

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta:

Kyrkogårdsföreståndare, Johan Dahlén, 08-747 66 22, johan.dahlen@svenskakyrkan.se

Arbetsledare Lotta Ekholm, 08-747 69 02,
lotta.ekholm@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag är 190131, intervjuer kan komma att ske löpande.
Vi tar endast emot ansökan via e-post: boo.forsamling@svenskakyrkan.se