Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Konsert med Boo Kammarkör

J.S.Bach Johannespassionen

När påsken närmar sig bjuder Boo Kammarkör i Boo Församling på ett av kyrkomusikens mest centrala verk – Johannespassionen av JS Bach från 1724. Verket beskriver hur Jesus fängslas, pinas, korsfästs och dör. Verket baseras till största delen på Johannes evangelium, vilket sjungs i recitativform av Evangelisten – i vår version tenoren Johan Christensson. I övrigt medverkar fyra ytterligare solister; Cecilia Eriksson (sopran), Hanna Schröder (alt), Filip Hamber (bas) och Johan Rydh (bas) som ackompanjeras av en barockorkester ledd av Helena Engardt.

Välkommen till Boo kyrka den 7 april kl 18.00 för att lyssna på ett riktigt storslaget verk!

Fri entré.